RIM yeni telefonlarını tanıttı

Güncelleme Tarihi:

RIM yeni telefonlarını tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 14:28

RIM, BlackBerry 7 işletim sistemli 5 yeni akıllı telefonunu tanıttı.

Haberin Devamı

Research In Motion (RIM) bugün BlackBerry 7 işletim sistemi destekli 5 yeni BlackBerry akıllı telefonunu piyasaya sunmayı planladığını açıkladı. RIM, dünya çapındaki operatörleri ve distribütör  ortaklarıyla birlikte yeni ve güçlü BlackBerry 7 işletim sistemi destekli iki yeni  BlackBerry Bold ile üç yeni BlackBerry Torch modellerini piyasaya süreceğini açıkladı.
 
RIM Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury konuyla ilgili olarak, yeni BlackBerry Bold ve BlackBerry Torch serisi akıllı telefon modellerinin sunulmasından büyük memnuniyet ve heyecan duyduklarını belirtti. Zagury: “Bu etkinlik RIM tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük global lansman ve bu lansmanın İngiltere’de gerçekleşmiş olması RIM’in Türkiye’yi de kapsayan EMEA bölgesine verdiği önemin açık bir göstergesi. BlackBerry’nin 5 yeni modeli birçok alanda üstün özelliklere sahip ve kullanıcıların ihtiyaçlarına farklı tasarımlarla ve güçlü platformlarla cevap veriyor. Sözkonusu yeni BlackBerry akıllı telefonların yakın bir zamanda dünya çapında farklı operatörler vasıtasıyla sunulması bekleniyor. Bizler de Türkiye’deki operatör ortaklarımızla çalışarak bu güçlü akıllı telefonların Türkiye’deki kullanıcılarımıza sunulması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Research In Motion (RIM) bugün BlackBerry 7 işletim sistemi destekli 5 yeni BlackBerry akıllı telefonunu piyasaya sunmayı planladığını açıkladı. RIM, dünya çapındaki operatör ve distribütör ortaklarıyla birlikte yeni ve güçlü BlackBerry 7 işletim sistemi destekli iki yeni BlackBerry Bold ile üç yeni BlackBerry Torch modellerini piyasaya süreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu ürün ailesinin lansmanı RIM’in bugüne kadar gerçekleştireceği en büyük lansman olacak. Aynı zamanda, şu ana kadar 225’in üzerinde operatör ve distribütör ortakları yeni çıkacak 5 cihaz için 500’ün üzerinde sertifika programına başladı veya tamamladı.

RIM’in gelecek nesil donanım ve yazılım platformları özellikleriyle BlackBerry 7 destekli bu beş yeni akıllı telefon, kullanıcılara seçebilecekleri farklı tasarımlar sunmanın yanı sıra aynı zamanda en üst düzeyde iletişim, multimedya ve verimlilik sağlıyor.

Haberin Devamı

Yeni BlackBerry Bold 9900 ve 9930 geniş klavyeleri ve mükemmel dokunmatik ekranlarıyla RIM’in şu ana kadar üretmiş olduğu en ince akıllı telefonlar. Yeni BlackBerry Torch 9810 akıllı telefonu ise BlackBerry Torch 9800’in popülerliği dikkate alınarak geliştirildi ve geniş dokunmatik ekranı kullanışlı sürgülü klavyeyle birleştiriyor. BlackBerry Torch 9850 ve 9860 modelleri ise yepyeni ve tamamen dokunmatik bir tasarıma ve BlackBerry akıllı telefonları için bugüne kadar üretilen en geniş ekrana sahip.

Bu lansmanın BlackBerry tarihinde gerçekleşen en büyük global lansman olduğunu ifade eden RIM Başkan ve Co-CEO’su Mike Lazaridis sözlerine şöyle devam etti: “BlackBerry çözümleri kullanıcıların sevdiği, sınıfının en iyi mobil iletişim deneyimini sunuyor. Müşterilerimizin yeni BlackBerry Bold ve BlackBerry Torch akıllı telefonların sunduğu daha hızlı performans, geliştirilmiş web tarayıcı özelliği ve zenginleştirilmiş mobil deneyim karşısında büyük heyecan duyacağını düşünüyoruz.”

Gelecek nesil BlackBerry 7 işletim sistemi

BlackBerry 7, daha hızlı ve daha akıcı bir web taraması deneyimi sağlayan yeni nesil bir BlackBerry browser sunuyor ve bu özelliğiyle sektörün en iyileri arasında yer alıyor. Gelişmiş WebKit tarayıcı motorunun üstün performansının BlackBerry 7’li akıllı telefonlar ile gelen güçlü donanımla bir araya gelişi, tarayıcı performansını bir önceki işletim sistemlerine göre önemli ölçüde geliştiriyor. Bu sonuçlara göre, BlackBerry 7 ile çalışan telefonların tarayıcı performansları BlackBerry 6 ile çalışan akıllı telefonlara oranla % 40, BlackBerry 5 ile çalışan akıllı telefonlara oranla ise % 100 daha hızlı bir performans gösteriyor*. Yeni nesil BlackBerry tarayıcısının geliştirilmiş özellikleri arasında, daha akıcı bir web gezinme deneyimi için geliştirilmiş zoom özelliği ve olağanüstü oyun ve video deneyimi için geliştirilmiş HTML5 performansı bulunuyor.

RIM’in yeni BlackBerry 7 işletim sistemi destekli akıllı telefonları Liquid GraphicsTM teknolojisine de sahip. Söz konusu teknoloji, hızlı ve akıcı grafikler içeren yüksek duyarlılığa sahip dokunmatik bir arayüz sunmak için yüksek performanslı grafik işlemcisini hızlı bir CPU (merkez işlemci birimi) ve çarpıcı bir ekranla bir arada sunuyor.

Bunlara ek olarak, BlackBerry 7 işletim sistemine sahip akıllı telefonlar, kullanıcıların gün boyunca verimli ve iletişim halinde olmalarını sağlamak için telefon, e-posta, mesajlaşma ve sosyal uygulama özelliklerini bir arada sağlayarak dünyanın en iyi mobil deneyimini sunma geleneğine devam ediyor. Son iyileştirmeler arasında, gerçek zamanlı BBM deneyimini çok sayıda farklı uygulamaya taşıyan BBM™ (BlackBerry Messenger) de bulunuyor. Güncellenmiş Social Feeds (2.0) uygulaması ise; medyadan, podcast’lerden ve sık kullanılanlardan gelen güncellemelerin tümünü bir arada görüntüleme olanağı sunuyor. Yeni BlackBerry akıllı telefonları için Facebook uygulaması (2.0) ise kullanıcıların Facebook’ta yer alan arkadaşlarıyla gerçek zamanlı iletişimde olmalarını sağlayan Facebook chat ve BBM entegrasyonu sağlıyor.

BlackBerry 7 işletim sistemi aynı zamanda artırılmış verimlilik ve uyumluluk için çok sayıda yüklenmiş olarak sunulan uygulama ve entegre işlevsellik özelliklerine de sahip. Güçlü doküman düzenleme özelliği ve cihazın içine yüklenmiş olarak gelen PDF doküman görüntüleme özelliğiyle Documents To Go’nun premium versiyonu artık ücretsiz olarak BlackBerry akıllı telefonlarda sunuluyor. Telefona yüklenmiş olarak gelen** BlackBerry Protect uygulaması ise, kişisel bilgilerin bulut ağında yedeklenmesi ve güvende olmasıyla kullanıcılara rahat nefes aldırıyor. 2 Mayıs 2011’de duyurulan ve şirketlerin BT departmanlarının ileri güvenlik ve BT kontrollerinden ödün vermeden kullanıcıların hem işte hem de özel hayatlarında BlackBerry akıllı telefon deneyiminden tamamıyla yararlanmalarını  sağlayan BlackBerry Balance artık BlackBerry 7’ye sahip BlackBerry akıllı telefonlara entegre olarak geliyor. Ayrıca, popüler olan kapsamlı araştırma kabiliyetine artık ses komutu ile araştırma özelliği de eklendi. Kullanıcılar artık internette veya telefonlarında yapmak istedikleri herhangi bir araştırmayı ses komutu ile  yapabiliyor.

Yeni bir performans odaklı platform

RIM’in yeni nesil BlackBerry akıllı telefonları en yeni BlackBerry donanım ve yazılımları ile güçlendirilmiş yeni performans odaklı platforma sahip. BlackBerry 7 işletim sistemini desteklemesinin yanı sıra her bir akıllı telefon,  1.2 GHz işlemci, HD video kayıt ve 24-bit yüksek çözünürlüklü grafik özelliğinin yanı sıra BBM 6 ile kolayca entegre edilebilen ve Wikitude gibi yeni zenginleştirilmiş gerçeklik uygulamaları sağlayan gelişmiş sensörler gibi güçlü donanım özelliklerine sahip. Tüm bu özellikler, dünya genelindeki kullanıcılara en gelişmiş iletişim, multimedya ve verimlilik deneyimi sunuyor.

Dokunmatik ekrana ve klavyeye sahip BlackBerry Bold 9900 ve 9930 akıllı telefonları

BlackBerry Bold 9900 serisi şu ana kadar üretilmiş en ince BlackBerry akıllı telefon olmakla birlikte (sadece 10.5 mm) yüksek performanslı klavyeyi ve dokunmatik ekranı BlackBerry Bold’un bir ikon haline gelmiş tasarımına entegre eden ilk cihaz olma özelliğini de taşıyor. Yeni BlackBerry Bold 9900 ve 9930 aynı zamanda NFC (Near Field Communications) teknolojisinin gömülü olduğu ilk BlackBerry markalı akıllı telefon. NFC teknolojisi, donatıları eşleştirme veya tek bir dokunuşla SmartPoster etiketlerini okuyabilme gibi birçok yeni ve heyecan verici özellikler sunuyor. Muhteşem tasarımı, inanılmaz derecede kullanışlı klavyesi ve çarpıcı dokunmatik ekranıyla BlackBerry Bold 9900 serisi, çelik çerçevesi de dahil olmak üzere birinci sınıf malzemelerle geliştirilerek müthiş özelliklere sahip bir telefona son dokunuşu gerçekleştirmiş oluyor.

Dokunmatik ekranı ve sürgülü klavyesiyle BlackBerry Torch 9810 akıllı telefon

BlackBerry Torch 9800’ın popüler tasarımından yola çıkarak geliştirilen yeni BlackBerry Torch 9810,  yüksek performanslı donanım özellikleri ve gelişmiş multimedya deneyimi sunan yeni BlackBerry 7 işletim sistemiyle daha hızlı ve akıcı. 3.2 inçlik geniş ve yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranı ve hızlı yazı yazmayı sağlayan BlackBerry klavyesiyle BlackBerry Torch 9810, gerçek anlamda her iki alanda da en iyi deneyimi sunuyor.

Tamamen dokunmatik BlackBerry Torch 9850 ve 9860 akıllı telefonları

BlackBerry Torch 9850 ve 9860 akıllı telefonları, hızlı ve akıcı BlackBerry 7 deneyimini kullanıcılarına şık ve tam dokunmatik bir tasarımda sunuyor. 3,7 inç ile BlackBerry akıllı telefonları arasında en geniş ekrana sahip olan tam dokunmatik BlackBerry Torch 9850 ve 9860 akıllı telefonları, kullanıcılarına web sayfalarını, fotoğrafları, videoları ve güçlü oyun deneyimlerini görüntülemek ve tüm dünyada milyonlarca BlackBerry kullanıcısının sevdiği gerçek zamanlı iletişim deneyimi sunmak için geliştirildi.

Tarih

Gelecek nesil BlackBerry akıllı telefonları  Ağustos ayı sonundan itibaren dünya çapındaki operatörler aracılığıyla piyasaya sunulmaya başlanacak. Hangi cihazların hangi operatörler aracılığıyla piyasaya sunulacağı RIM’in iş ortaklarıyla birlikte duyurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!