Rijkaard'ın tavrı beni kötü etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Rijkaardın tavrı beni kötü etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 11:33

Galatasaray’dan ayrılıp, Ankaragücü’ne transfer olan Uğur Uçar, Galatasaray’ın kalbindeki yerinin çok özel olduğunu belirtirken, yeni takımını başarıya ulaştırmayı kendisine borç bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Uğur, Galatasaray’dan kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi. Direkt oynayabileceği bir kulübe gitmek istediğini bu düşüncesinin de yöneticiler tarafından onaylandığını belirten Uğur Uçar geride kalan sezon da futbolcular olarak sahada yeterince mücadele edemedikleri için başarısız olduklarını ifade etti.

Uğur, ayrıca, Rijkaard’ın futbolculara olan mesafeli tavrının kendi performansı üzerinde belirleyici olduğunu belirtti ve “Rijkaard, dialog konusunda futbolculara soğuk yaklaşıyor. Çok fazla dialog kurmuyor futbolcularla. Açıkçası Rijkaard’dan elektrik alamadım. Rijkaard’ın bu tavrı iyi performans sergilemem de açıkçası biraz problem yarattı; çünkü hoca futbolcusuyla ne kadar ilgilenir ve ılımlı yaklaşırsa oyuncunun sahadaki performansı o kadar iyi olur. Teknik direktör aldığı elektrik futbolcunun başarısını yüzde 80 etkiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ BENİ ÇOK İSTEDİ

Ankaragücü’nü tercih etme nedenini açıklayarak söze başlayan Uğur, “Ankaragücü Kulübü’nün bana olan ilgisi, teknik direktör Ümit Özat’ın beni ısrarla istemesi tercihimi Ankaragücü’nden yana kullanmamı sağladı. Ligde, beni isteyen çok kulüp vardı; ama Ankaragücü’nün önüne koyduğu hedefler, benim de bu hedefleri gerçekleştirmek konusundaki isteğim, transferimin en büyük etkeni bir tanesi oldu” dedi.

GALATASARAY’A PARA KAZANDIRDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

“Ankaragücü 100. Yıl’ını kutlayacak, ateşli taraftarıyla hedefe ulaşmak istiyor. Bu da beni fazlasıyla heyecanlandırıyor” şeklinde konuşan genç futbolcu, transferiyle sarı kırmızılı takıma para kazandırdığını belirterek, “Galatasaray benim kulübümün, buralara gelmemde kulübümün çok büyük bir önemi var. Ayrılırken, kulübüme para kazandırdığım için çok mutluyum” dedi.

GALATASARAY’DAN KENDİ İSTEĞİMLE AYRILDIM

Sarı kırmızılı takımdan kendi isteğiyle ayrıldığını ifade eden Uğur, Galatasaray’da her zaman kalmak isterim; ama böyle bir durum yoktu. Direkt oynayabileceğim bir kulübe gitmek istiyordum. Yöneticilerimizle bu konuyu konuştum. Onlar da buna saygı duydular, yardımcı oldular” diye konuştu.

Haberin Devamı

GEÇEN SEZON İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİM

Uğur, geçen sezon iyi bir performans sergilediğini belirterek şunları kaydetti: “Geçen sezon uzun süreli sakatlık yaşadım. Buna rağmen başarılı oldum. Beklediğimden çok fazla maç oynadım. Benim için geçen sezon bir hazırlık süreciydi. Uzun bir sakatlıktan çıktım. Ama bu sezon benim gerçekten performansımı gösterebileceğim bir sezon olacak.”

RIJKAARD’IN SOĞUK TAVRI PERFORMANSIMI ÇOK ETKİLEDİ

Rijkaard’ın futbolculara olan mesafeli tavrının kendi performansı üzerinde belirleyici olduğunu anlatan genç savunma oyuncusu “Rijkaard, dialog konusunda futbolculara soğuk yaklaşıyor. Çok fazla dialog kurmuyor futbolcularla. Açıkçası Rijkaard’dan elektrik alamadım. Rijkaard’ın bu tavrı iyi performans sergilemem de açıkçası biraz problem yarattı; çünkü hoca futbolcusuyla ne kadar ilgilenir ve ılımlı yaklaşırsa oyuncunun sahadaki performansı o kadar iyi olur. Teknik direktör aldığı elektrik futbolcunun başarısını yüzde 80 etkiliyor” dedi.

Haberin Devamı

SON SANİYE GOLLERİ BİZİ YIKTI

Geçen sezonun özeleştirisini de yapan Uğur, takım olarak sahada iyi mücadele etmediklerini söyledi: “Geçen sezon son saniyede yediğimiz goller var; o golleri yemeseydik. Hem ligi üst sıralarda tamamlardık. Hem de daha üst sıralarda yer alırdık. Bir de sahada iyi mücadele edemedik.

“Galatasaray camiasına bana gösterdikleri kolaylıklardan dolayı çok teşekkür ederim” diyen Uğur Uçar, “Ankaragücü’nü başarıya taşımak boynumun borcudur” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!