Riekerink: 'Galatasaray'ın oynadığı her maçı kazanması bekleniyor'

Güncelleme Tarihi:

Riekerink: Galatasarayın oynadığı her maçı kazanması bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 01:31

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Süper Lig’in 28. haftasında Çaykur Rizespor ile Türk Telekom Arena’da oynanacak maç öncesi Galatasaray.org’a açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Takımının başındaki ilk karşılaşmasına Eskişehirspor deplasmanında çıkan Riekerink, sonuçtan ötürü herkes gibi kendisinin de üzgün olduğunu belirterek, “Galatasaray, çok büyük bir kulüp ve özellikle Türkiye’de oynadığı her maçı kazanması bekleniyor, bu oldukça doğal. Bizim için zorlu bir hazırlık dönemi oldu.

Bildiğiniz gibi, ilk olarak Fenerbahçe’ye karşı bir hazırlığımız olmuştu. Takımla birlikte o maç öncesinde yalnızca üç antrenman yapabilmiştik. Daha sonra milli ara yaşandı. Ve takımın ciddi bir bölümü milli takım kamplarına gitmek için aramızdan ayrıldı.Ardından milli takımdan sakatlıklar yaşayarak dönen oyuncularımız oldu. Ama tüm bunlara rağmen Eskişehirspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmak için yeterli bir kadromuz vardı. Sonuç ise oldukça üzücüydü” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sezonun sonuna doğru yaklaştıklarını ve tamamen hedeflerine odaklanmak zorunda olduklarını anlatan Hollandalı teknik adam, “Oyuncular, sezonun üçte ikisini geride bıraktılar; hâliyle bazı alışkanlıkları var ve onları bir anda değiştirmek kolay değil. Biz yapmamız gereken değişikliklere ve oynayacağımız futbola odaklanmak zorundayız. Takımın dengesi, oynayacağı formasyon ve daha ileri gidebilmemiz için gereken temel fikirler üzerine konsantre oluyoruz” diye konuştu.

"ŞU AN BÜYÜK BİR MÜCADELENİN İÇİNDEYİZ"
Eskişehirspor maçının ardından kendisine yöneltilen kulübün oldukça zor bir zamanında görevi kabul ettiğinin düşünülmesi ile ilgili soruları da yanıtlayan Riekerink, “Bu noktada söylemek istediğim iki şey var. Birincisi; Futbol Akademisi’nde görev getirildiğimde ilk üç hafta boyunca Orhan Atik ile birlikte çalıştık. Ve beraber görev yaptığım için çok mutlu olduğum biri, bana çok yardımcı oldu.

İkincisi; ben hayatım boyunca hiçbir şekilde mücadeleden kaçmadım, zorlukların arkasına saklanmadım. Bunu oyuncularımla da paylaştım. Ve onlara şu an yüzleşmek zorunda olduğumuz, büyük bir mücadelenin içinde bulunduğumuzu anlattım. Ayrıca bir zorluk karşısında yapabileceğiniz üç şey olduğundan; ya onun üzerine gider ve onunla savaşırsınız, ya donup kalırsınız ya da arkanıza bile bakmadan kaçarsınız. Ben de kariyerim boyunca yaşadığım tüm zorluklara savaşarak reaksiyon verdim. Ve şu an içinde bulunduğumuz durum da benim için büyük bir mücadele” sözleriyle duygularını dile getirdi.

"TEK BİR HEDEFİMİZ VAR O DA..."
Jan Olde Riekerink, sezon sonuna kadarki hedeflerinin Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek olduğunu belirterek, “Bizim sezon sonuna kadar tek bir hedefimiz var: Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanmak. Takımla yaptığımız toplantılarda da bundan bahsediyorum. Bu, sadece bir hedef değil bizim için; bir zorunluluk.

Haberin Devamı

Bu, parçası olduğumuz kulübe karşı yerine getirmemiz gereken bir sorumluluk. Eğer biz sezon sonunda Avrupa kupalarına katılım hakkı alamazsak; iki sene boyunca Avrupa kupalarından uzak kalacağız. O yüzden bir hedef olmakla beraber, hem kulübümüz hem de taraftarlarımız için almak zorunda olduğumuz bir netice” diyerek Avrupa kupalarına katılım hakkının önemine vurgu yaptı.

Hollandalı teknik adam, mevcut durum hakkında takımla yaptığı toplantıda oyuncularına verdiği örneği de paylaşarak, “Sezona başladığınızda hep birlikte bir otobüsün içindesinizdir. Ve gittiğiniz yol boyunca, otobüsten inenler de olabilir, otobüse binenler de. Eğer devam edemeyeceğinizi düşünürseniz, ‘ben burada inmek istiyorum’ diyebilirsiniz.

"BU UÇAĞIN İÇİNDE BİRBİRİNİZLE TARTIŞABİLİRSİNİZ AMA..."
Ancak şu an sezonun sonuna geliyoruz. Ve artık bir otobüste değil, hep birlikte bir uçağın içindeyiz. Asla bu yolculuktan kaçamaz, uçağı terk edemezsiniz. İçinde bulunduğumuz zorluklarla, hedeflerimizle yüzleşmek zorundayız. Bu uçağın içinde birbirinizle tartışabilirsiniz, bireysel sorunlar yaşayabilirsiniz, istediğiniz ne varsa yapabilirsiniz; ama asla uçaktan atlayamazsınız.

Haberin Devamı

Bu, sadece oyuncularla da ilgili değil; Galatasaray’ı destekleyen herkes için geçerli bir durum. Bizim herkese ihtiyacımız var. ‘Ben bu uçaktan inmek istiyorum’ diyemezsiniz, çünkü havadayız. Sezon sonuna kadar hep birlikte gideceğiz. Bu uçağı beraber, sağlıklı bir şekilde aprona indirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

"BÖYLESİ BİR ATMOSFERİ İLK KEZ YAŞADIM”
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Galatasaray kariyerindeki ilk maça çıkacak olan Hollandalı, “UEFA Avrupa Ligi’ndeki Lazio maçında tribünler tam dolu olmamasına rağmen olağanüstü bir atmosfer vardı ve beni oldukça şaşırtmıştı. Yaklaşık 32 yıldır futbolun içindeyim, daha önce çok iyi atmosferler gördüm, statlarda genellikle bir tribünün çok ateşli olduğunu; ama burada herkes aynı tutkuya ve coşkuya sahip, böylesi bir atmosferi ilk kez yaşadım” sözleriyle Çaykur Rizespor karşılaşmaı öncesinde duyduğu heyecanı da paylaşmış oldu.

Eskişehirspor maçında bir mücadeleyi yitirdiklerini ancak savaşı kaybetmediklerinin altını çizen Jan Olde Riekerink, sezon sonuna kadar bazı dönemlerde üç-dört günde bir maç oynayacaklarını hatırlatarak, Rizespor karşılaşmasının kendileri adına 10 maçlık yeni periyodun bir başlangıcı olacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!