Rıdvan Dilmen: Asıl sen uyuyorsun Advocaat!

Güncelleme Tarihi:

Rıdvan Dilmen: Asıl sen uyuyorsun Advocaat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 22:05

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, puan kaybedilen maçların ardından futbolcuları için "Uyudular" yorumunu yapan Dick Advocaat'a, yazısında sert çıktı. Taktik dizilişin yanlış olduğunu yazan Dilmen, Fenerbahçe'nin kondisyonunun da zayıf olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İşte Rıdvan Dilmen'in Sabah Gazetesi'nde yer alan yazısı:

Fenerbahçe'nin ne oynadığı belli değil; Alanya maçında Emenike santrfor başladı, arkasında Van Persie... Van Persie'den forvet arkası olmaz. Oynasın diye orada oynatıyorlar. Sonra oraya Aatif'ı koyuyorsunuz, yetmiyor Stoch... Temel problem; dağınıklık... Teknik direktör alıyorsunuz sezon hazırlığına başlamıyor. Onun cebinde, "Bu takımı ben yapmadım" kozu var ve bunu zaman zaman kullanıyor.

"FENERBAHÇE BU TAKIMLA 4-3-3 OYNAYAMAZ"
Fenerbahçe'de güç yok, fizik yok, koordinasyon, yardımlaşma, organizasyon yok... Hızlı oyun oynamaya çalışıyorlar ama Fenerbahçe bu takımla hızlı oynayamaz... Topla mesafe kat eden oyuncusu yok. Oyuncularda zaten tempo yok. Lens yıldız oldu, Volkan gol atmıyor ama çabası var diye öne çıkıyor. Fenerbahçe bu takımla 4-3-3 oynayamaz. Bu orta saha oyuncuları topu hızlı çevirmezler, bu orta saha oyuncuları topla iyi hücum yapmazlar. Bu takımı hızlı oynatmayacaksın. Bu takım, deplasman takımına dönüyor.

Haberin Devamı

Bundan sonra derbiler dışında bu seyirciyi de bulamazsın, 6-7 bin kişiye oynar Fenerbahçe. Çünkü seyirci başarıya gelir. İyi futbola gelir. İyi oyuncuya gelir. Taraftar ışık görmüyor... Lens'in bir maçta etkili deparı taraftara "ohhh" dedirtti. Volkan Şen de aynı. Taraftar etkili deparları özlemiş. Volkan kaleye kadar geliyor ve duruyor... Zaten devamı gelse inanılmaz bir oyuncu olur. Düzeltmek için çaba da sarf etmiyor. "Uçuyorum, kaçıyorum ama golüm yok" demiyor. Bunu diyebilmeli. Fenerbahçe'nin tek etkili silahı gibi görünüyor ama sonucu değiştiremiyor.

"NEREM DOĞRU Kİ!"
Fenerbahçe'nin kadrosuna bakalım... "Van Persie gider mi gitmez mi, Çin'den isterler mi" diye yola bakıyor yönetim. Emenike tesadüfen kaldı. Stoch mecburen takımda. O zaman işin zor. 7 maçta 12 puan kaybeden, her maç gol yiyen, sinirli bir takım var. Evinde Galatasaray ve Beşiktaş'la oynayacaksın. Onları da yenemezsen iş tamamen bitti. Haftaya bir de Atiker Konyaspor var. Sıkı bir takım. Berabere kalsan zaten puan farkı şu anda fazlasıyla var, iyice artacak.

Haberin Devamı

Fizik gücün iyi olması gerek; değil... Taktik anlayışın iyi olması gerek; değil... Bireysel performansın iyi olması gerek; değil... O zaman maç kazanamazsın. Fenerbahçe takımı keyif vermiyor, hafif kalır. Planı, programı, fiziği olmayan, Mehmet Topal'la ayakta kalmaya çalışan bir takım. Emenike bulmaca gibi... Adamı bilmiyorsun. Bu gün iyi iş yapar, yarın kötü oynar. Bazı oyuncuyu oyunda tutarsın her şey yapar diye. Ama Emenike'yi tutamıyorsun. Kısaca nerem doğru ki! Fenerbahçe kötü futbol oynuyor.

"ALANYA'DAN KÖTÜ MÜSÜN?"
Antrenörle geç ayrılırsan yeni gelene konuşma fırsatı verirsin. Ama senin takımın geldiğin günden beri içerde Gaziantep'i yendi. "Çocuklar uyuyor" da, "Kontrataktan gol yiyorlar" da "Bunlarla gitmez" lafları olmaz. Daha derbiler var. İlk yarının bitmesine 10 hafta var. Transfer yapma şansı var mı şu an. Yok... O zaman şu an bu tarz açıklamaların da gereği yok. Robin van Persie tarzı oyuncularla 4-2-3-1 oynamaya çalışılmaz. Sistemler oyuncuya göre olmalı.

Haberin Devamı

Sisteme göre oyuncu mu alınır? Oyuncuya göre mi sistem yapılır? Fenerbahçe sezon başladıktan sonra antrenör aldığı için 3 senedir bu şansını kaybetti. Bu takım bu değil. Geçen sene bu takımın beğenilmeyen Vitor Pereira ile kaç puanı var. "Gökhan gitmiş" derse, "Van der Wiel gelmiş" derim. Senin kadron Alanyaspor ya da Kayserispor'dan kötü mü? Bir de Moussa Sow gelmiş sana. Oyuncular ne diyor; "Hoca bize inanmıyor."

"ASIL UYUYAN ADVOCAAT"
Advocaat yenilen golde oyuncuların uyuduğunu söylüyor. Uyuyan kendisiydi ve oyunculardı. Başarıyı herkes sahiplenir. Ortada bir başarısızlık varsa, "Uyuyorlardı" denmez. "Uyuduk" denir ve sonra oyuncularınla halledersin. Herkesten önce sen uyudun. Kontrataktan bütün takımlar yer. Radikal kararlar gerekiyor. Sen Avrupa kupalarında devam ediyorsun. Rakiplerinle oynanamamışsın. Demeçlere bak: "Başkanla paylaşacağım, uyuyorlardı, böyle devam etmez." Hiç mi senin suçun yok. Advocaat'ın puan kaybında yüzde 70 etkisi vardır. Şimdi futbolcular Manchester United'ı düşünecek. Manchester'ın da işi kolay değil. İki takım da bu maça ciddi bakacak. Fenerbahçe Manchester karşısında Alanya gibi olmaz. Fenerbahçe taraftarı da kendini şampiyonluk yarışında görmüyor. Belki iki-üç maç seri yakalasa bir şeyler olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!