Richard Gere evsiz kılığına girerse...

Güncelleme Tarihi:

Richard Gere evsiz kılığına girerse...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:17

Richard Gere adına açılmış sahte bir Facebook hesabından paylaşılanlara, Richard Gere haricinde herkes inandı.

Haberin Devamı

8 Ekim tarihinde, Richard Gere adına açılmış bir Facebook hesabından, ünlü aktörün evsiz kılığında görüldüğü bir fotoğraf paylaşıldı.

 

"When I went undercover in New York City as a homeless man, no one noticed me. I felt what it was like to be a homeless...

Posted by Unofficial: Richard Gere on 8 Ekim 2015 Perşembe

Fotoğrafın altında şunlar yazıyordu:

"New York'ta evsiz kılığındayken kimse beni tanımadı. Evsiz bir adamın nasıl hissettiğini anladım. İnsanlar yüzüme aşağılayarak bakıp yanımdan geçip gittiler. Sadece bir kadın bana yiyecek verecek kadar kibar davrandı. Hiç unutmayacağım bir deneyimdi. Çoğu zaman ne kadar şanslı olduğumuzu unutuyoruz. Bunu bir ayrıcalık olarak görmemeliyiz. İhtiyacı olan birine yardım edebiliyorsak etmeliyiz. Bundan sonra ben böyle yapacağım. Etrafta dolaşırken gördüğüm evsizlere yiyecek ve 100 dolar veriyorum. Ağlayarak ne kadar minnettar olduklarını söylüyorlar."

Haberin Devamı

Bu fotoğraf ve yazı 1.6 milyon bin kez beğenilip 650 bin kere paylaşıldı.

Richard Gere evsiz kılığına girerse...

Ancak işin aslı bu fotoğraf, Richard Gere'in 'Time out of Mind' adlı filmi sırasında çekilmişti.

Filmde Richard Gere, tahmin edebileceğiniz gibi evsiz bir adamı canlandırıyor. Bu evsiz adamın tek derdi ise, kızıyla tekrar iletişim kurabilmek.

Resmi bir Facebook hesabı olmayan Richard Gere, önceki gün katıldığı bir televizyon programında konuya açıklık getirdi:

Richard Gere evsiz kılığına girerse...

"Biri film çekimleri sırasında beni görüntüleyip Facebook sayfasında paylaşmış. 1.6 milyon beğeni ve 650 bin paylaşımı görünce inanılmaz şaşırdım. Fotoğrafa bir de hikaye eşlik ediyor. Sanıyorum en çok herkese 100 dolar dağıttığım bölüm insanları etkilemiş. Bunun ne demek olduğunu ve hep beraber evsizler için neler yapabileceğimizi konuşmak isterim."

Haberin Devamı

Richard Gere benzer bir olayı daha önce de yaşamıştı. Yine aynı filmlerin çekimleri sırasında bir Fransız turist kendisini tanımayarak pizza ısmarlamak istemişti.

Richard Gere evsiz kılığına girerse...

New York Times gazetesine, "Gerçekten onu tanımadım" diyen Fransız turist olayı şöyle anlatmıştı.

"Yanına yaklaşıp pizzayı uzattım, 'Pardon, biraz soğuk...' dedim. Richard Gere olduğunu fark etmemiştim. Ama o hiçbir şey olmamış gibi nazikçe bana teşekkür etti."

Richard Gere evsiz kılığına girerse...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!