Ribery'nin forması zora girdi

Güncelleme Tarihi:

Riberynin forması zora girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 15:21

Fransa Spor Bakanı Rama Yade, Franck Ribery'nin para karşılığı 18 yaşından küçük bir kızla birlikte olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılması halinde, Bayern Münih'li ünlü orta saha oyuncusunun milli formayı giymesinin zorlaşabileceğini söyledi.

Canal-Plus televizyon kanalına konuşan Fransız bakan, “Dava açılırsa, Ribbery'nin milli formayı giymesi sorgulanabilir” dedi.

Milli formanın kutsal olduğunu belirten Fransız bakan, hakkında soruşturma açılmış birisinin bu formayı giyemeyeceğini ifade etti.

Fransız basını, genç kızın 18 yaşına basmadan önce Ribbery ve Benzama ile, 18 yaşına bastıktan sonra da Govou ile para karşılığı ilişkiye girdiğini yazmıştı. Basın, savcılıkta ifadesi alınan genç kızın, 2009 ilkbaharında Almanya'nın Münih kentinde Ribbery ile, 2008 yılı Mart ayında 16 yaşındayken de, Karim Benzema ile para karşılığı ilişkiye girdiğini bilrdirmişti.

Ribbery, savcılıktaki sorgusunda genç kızla para karşılığı ilişkiye girdiğini kabul etmiş, ancak kızın yaşının küçük olduğunu bilmediğini söylemişti. Govou'nun ise bu yıl mart ayında kızla para karşılığı ilişkiyle girdiği genç kızın bu tarihte 18'yaşının üzerinde olduğu bildirilmişti.
Fransız yasalarına göre, para karşılığı küçük yaşta bir kızla fuhuş yapanlar hakkında, üç yıla kadar hapis ve 45 bin avroya kadar para cezası istenebiliyor.

Fransa milli futbol takımı, iki ay sonra Dünya Kupası finallerinde mücadele edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!