Rezalet...

MALİYE Bakanı Kemal Abi ‘Soruyorum size, TÜPRAŞ’ı Koç mu daha iyi idare eder, yoksa biz mi?’ diye sordu.

‘Özelleştirme-Güzelleştirme’den yana olanlar hep birlikte ‘Koç daha iyi idare eder... Koç daha iyi idare eder...’ diye zıpladılar.

Kemal Abi mutlandı.

İçinden Ankaralı Oğuz’un ‘Gördün mü, gördün mü...’ türküsünü geçirdi.

(........)

İşte ucu Yüce Divan’a kadar gidecek olan bir rezalet, tam o saatlerde patladı:

Meğer TÜPRAŞ’ın yüzde 14.7’lik bir hissesini kamuoyundan gizli olarak, sessiz sedasız altı ay önce İsrailli işadamı Sami Ofer’e satmışlar.

TÜPRAŞ önceki gün özelleştirilince Sami Ofer’in havadan 240 milyon dolar para kazandığı ortaya çıktı.

Anladığım kadarıyla Başbakan’ın ‘Yolsuzluklara damardan girdik, artık her şey şeffaf’ dediği günlerde, Sami Ofer ile kapıların arkasında anlaşılmış ve TÜPRAŞ’ın yüzde 14.7’si satılmış.

Türkiye’nin haberi yok...

Bunda şeffaflık var mı?

*

Kim bu Sami Ofer?..

Bakın İsrail Haaretz Gazetesi ‘Ofer sadece İsrail’de değil, tüm dünyada hükümetleri maymuna çevirmeyi bilir’ manşetini attı, bizim daha ‘maymun’ olduğumuzdan haberimiz yokken.

Arkadaşımız Çiğdem Toker dünkü Hürriyet’te Sami Ofer’e hisse satışının gizli-kapaklı ve mevzuata aykırı nasıl satıldığının öyküsünü aktardı.

Vatan Gazetesi ise dün Sami Ofer’in oğlunun 23 Ocak 2004’te Davos Viktoria Otel’de Kemal Unakıtan ile, aynı gün Rinhaldi Otel’de Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü yazdı.

Doğru mu?..

*

Bence Meclis Soruşturması gerekiyor.

Er-geç Yüce Divan’a uzanır bu iş.

Türkiye
’yi yönetmeye kalkan, ama Türkiye’nin milyonda biri TÜPRAŞ’ı ‘Koç bizden daha iyi idare eder’ diyerek, farkında olmadan yeteneksizliklerini ve beceriksizliklerini itiraf eden Maliye Bakanı Kemal Abi aslında haklıydı.

Bunlar Türkiye’yi yönetemezler.

Yahudi işadamları ile otel odalarında iş bağlamak ile din-iman bezirganlığı çelişiyor.

Siz görseniz de, görmeseniz de...
Yazarın Tüm Yazıları