Rezalet 1

SEVGİLİ okuyucularım, burada önümüzdeki salı günü buluşacaktık. Ancak olaylar öyle gelişti ki, yazmakta bir gün bile gecikmeyi içime sindiremedim. Şimdi sıradan gidelim: Rezalet 1-Ağca olayı.

Abdi Bey’i öldüren, Papa’yı İtalya’da vuran karanlık bir katil, Türk adaletinin şaşmaz hesabıyla (!) tahliye edildi. Bu hesaba hiç kimsenin aklı ermedi. Tahliye hesabını Adalet Bakanı şimdi Yargıtay’a yeniden yaptıracakmış. Günaydın! Atı alan Üsküdar’ı geçtikten, Ağca ortalıktan toz olduktan sonra! Böyle bir adalet skandalı ancak Türkiye’de olabilirdi.

Adam Abdi İpekçi’yi öldürüyor, cezaevinden kaçıyor, gasp yapıyor ve sadece 5.5 yıl yattıktan sonra tahliye ediliyor. Tahliye sonrasında askerlik muayenesi için GATA’ye sevk ediliyor, oradan da iz bırakmadan kayboluyor, karakola imza için uğramaya gerek bile görmüyor.

İşin daha da acı tarafı, bu şahıs tahliye edilirken bazı kimseler tarafından Türk bayrağı ile karşılanıyor.

Türk bayrağı, bir katil için kullanılıp aşağılanıyor, en büyük hakarete uğruyor.

* * *

Bu adam kısa süre sonra yurtdışında ortaya çıkarsa hiç şaşırmayın. Şebekesi büyük olasılıkla onu kaçırdı, ya da kaçıracak. Sonra yurtdışında -ya da Türkiye’de kalsa bile- yabancı basın organlarına ötüp büyük paralar kazanacak.

Yarın GATA bu katili muayene edecek ve askerliğe elverişli olup olmadığına ilişkin rapor verecekmiş. Eğer bulurlarsa! "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilip tümüyle özgür kılınırsa da hiç şaşırmayın.

Abdi İpekçi’yi öldüreceksin, gasp yapacaksın, cezaevinden tüyeceksin ve çıkarılan af yasaları gerekçe gösterilerek 5.5 yıl yatıp tahliye edileceksin! Rahşan affı ve ötekiler! Rahşan ve eşini kutlamak gerekir!

Peki bu tahliye hesabını kimler yaptı? Neye göre tahliye kararı verildi? Adalet Bakanı neredeydi? Bu hesabı niçin önceden yaptırmadı da, şimdi Yargıtay hesaplasın diyor? Yargıtay hesaplayıp yanlışı bulsa ne olur? Ağca kayıp! İstanbul Valisi ile Emniyet Müdürü bile nerede olduklarını bilmiyor!


Şimdi herkese soruyorum: Bu karmaşık yasalara, böyle çalışan yargıya, böyle adalet sistemine güven duyulur mu?

Ağca olayının siyasi sorumlusu hükümettir. Hükümet bu hesabı -hele Yargıtay tahliyenin yanlışlığını ortaya çıkarırsa- nasıl verecektir?

Niçin bir yetkili çıkıp şu tahliye işinin içyüzünü, gerekçelerini Türk milletine anlatmıyor?

Ağca
olayını şu anda izliyoruz. Hadisenin her açıdan çok daha büyük bir skandala dönüşme olasılığı yüksek. Hele katil kaçarsa!

İzlemeye devam edeceğiz.

REZALET 2

8 Ocak Pazar günkü "Hemşire Cenazeleri" başlıklı yazımda çöken otelde ölen iki hemşiremizin olayına değinmiş ve Suudi Arabistan’daki hac rezaleti konusunda aynen şöyle demiştim: "Bugüne kadar bir tek hac bilmiyorum ki, dünyanın dört bir yanından gelmiş hacılar bir felaket yaşamasın ve oralarda Suudi devletinin ihmali nedeniyle can vermesin. Ya binalar çöker, ya bir yerlerde izdiham olur ve insanlar ölür gider. Suudi Arabistan işte bu sorumsuz devlettir..."

Aradan birkaç gün geçti ve "şeytan taşlama" aşamasında meydana gelen kargaşada 400’e yakın hacı can verdi. Aralarında bizim vatandaşlarımız da var. Utanmaz Suudiler şimdi suçu hacıların üzerine atıyorlar.

Adına Suudi denilen bu din baronları-din tüccarları kadar yüzsüz bir kavim dünyada azdır. Bunlarda hiç utanma sıkılma yoktur. Her yıl Suudilerin sorumsuzluğu nedeniyle yüzlerce hacı ezilerek, yanarak, ya da çöken binalarda can verir. Onları greyderlerle açtıkları çukurlara topluca doldurup gömerler, sonra da hiç utanmadan "kabahat onların" derler.

Allah bunlara para vermiş ama insanlık, utanma gibi duygulardan yoksun bırakmış.
Yazarın Tüm Yazıları