Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye  ABD’ye Zarrab notası verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 20:04

ABD’de tutuklu olarak yargılanan Reza Zarrab’la ilgili haber alınamaması üzerine Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık Zarrab’ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine yazılı bir nota verdi.

Haberin Devamı

Türkiye  ABD’ye Zarrab notası verdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü notayla ilgili dün akşam kısa bir açıklama yaptı. Bu açıklamada yazılı notanın Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği tarafından ABD makamlarına iletildiği bildirildi.

HENÜZ YANIT GELMEDİ

Açıklamada, “Rıza Zarrab hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bir bilgi talep edilmiş olup ABD makamlarından henüz bir yanıt alınamadı. Konu takip edilmektedir” denildi.

Üst düzey bir kaynak da Hürriyet’e, ABD ile yürütülen yüz yüze temaslarda, Zarrab’ın hangi cezaevinde olduğunun ve can güvenliğinden endişe edildiğinin bildirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, “09135-104” kayıt numaralı Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlanmıştı.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Zarrab hâlâ gözaltında” açıklaması gelmişti.

Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım da Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti. Uğur ERGAN/ANKARA

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!