Reyhanlı’ya 2,5 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı’ya 2,5 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:35

Reyhanlı’ya 2,5 milyon dolarlık yatırım

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesine, Tayvan, Bilkent Üniversitesi ve Reyhanlı Belediyesi işbirliğinde 2,5 milyon dolarlık yatırımla Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi kurulacak.

İçerisinde, çok amaçları salonları, eğitim ve öğretim bölümleri de bulunan çelik konstrüksiyondan yapılması planlanan kompleks ile ilgili bilgilendirme ve görüş alma toplantısı düzenlendi. Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter’in başkanlığındaki toplantıya Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. Chen-yu Chui, iş adamları ve mimarlar ile belediye yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. Chen-yu Chui, belediyeye ait 8 bin metrekarelik alanın 4 bin 600 metrekarelik bölümüne 2,5 milyon dolar tutarında bina yapacaklarını söyleyerek proje çalışmasını paylaşmak istediğini belirtti. Binada, Türk ve Suriyelilerin eğitim öğretim göreceklerini anlatan Chui, “Amacımız, Reyhanlı halkı ile iç savaş nedeniyle ilçede yaşayan Suriyelilerin yararlanacağı, görecekleri eğitim ve öğretimle üreteceklerini gelire çevirmeleri ve birer meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu nedenle Tayvan’daki hayırseverlerin desteğini alarak Reyhanlı’ya yapacağımız yatırımla hem bir ilki gerçekleştireceğiz ve hem de ilçeyi kültür, turizm açısından cazip hale getireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Çüter ise belediye olarak yer tahsisi yaptıklarını ve 150 bin TL destekle çok amaçlı yapılacak binada Türk ve Suriyelilerin meslek edineceklerini, üretim, pazarlama, gelir getirici eğitim ve öğretim göreceklerini söyleyerek proje aşamasındaki tesisin en kısa sürede inşaatına başlanılacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!