Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlıdaki saldırıyla ilgili önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 00:00

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Reyhanlı’da dün gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

İşte yapılan açıklamadan satır başları:

ATALAY: İTİRAF ETTİLER

Toplantıda ilk sözü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay aldı. İşte Atalay’ın açıklamaları:

“Hayatını kaybedenlerin 38’nin kimlik tespiti yapıldı. Bunlardan 35 Türkiye 3’ü Suriye vatandaşı. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün konuyla ilgisinin tespit edildiğini ifade etmiştik. Şu ana kadar bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleri ve itiraflarıyla bu belirlenmiş oldu. Burada yapılmak istenen provokatif şeyler sansasyon. Mültecilere karşı olumsuz düşünce geliştirme çabası. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Bir kısmımız Ankara’ya dönecek Başbakanımızla değerlendirmelerde bulunacağız.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI ERGİN: MAKSAT HUZURU SABOTE ETMEK

Beşir Atalay'ın ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin kısa bir açıklama yaptı:

"Bu alçak tertibi hazırlayanların bir maksadı vardı. O maksat da Hatay’daki huzuru sabote etmek. Misafirlerimizle halkımızı karşı karşıya getirerek huzuru bozmak. Yapmamız gereken bombayı patlatanların amacına hizmet etmemek için ferasetle davranmak."

REYHANLI'DAN GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

REYHANLI’DAKİ SALDIRIYLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: OLAYIN PLANLAYICISI GÖZALTINDA

“Yaptığımız ilk tespitlerde olayın Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle özellikle el muhaberatla yakın irtibat içinde olan örgüt tarafından gerçekleştirilmiştir.
Çalışmalarımız sonucu 9 kişi gözaltına alınmıştır, içlerinden biri olayın planlayıcısı. Olayın muhalifler ve sığınmacılarla bir ilgisi yoktur. Saldırının amacı bölgeyi tahrik etmek. Patlamanın etkisiyle 735 işyeri, 121 konut ve 62 araçta hasar meydana gelmiştir.

REYHANLI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / Foto Galeri

İnsani kayıpların giderilmesi mümkün değildir ancak hasarların giderilmesi için tespit yaptığımızı belirtmek isterim. Bu tespitler sonrasında zararlar karşılanacaktır. Bu olaylara karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir. Oynanmak istenen oyunun vatandaşlarımız farkına varsınlar.”

Haberin Devamı

PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANANLAR AMATÖR KAMERADA / WEBTV

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU:

“Yaralılardan 55 adet hastanede tedavi görüyor. Yaralılardan yedisi Suriye uyruklu. Ağır yaralı diyebileceğimiz hastanelerimizde 24 vaka var. Hayati düzeyde 2 vaka var.”

İŞTE REYHANLI'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN FOTOĞRAFLARI

YAYIN YASAĞI

Sadullah Ergin: Yayın yasağı konusu bu tür hadiselerde hem soruşturmanın selametini korumak adına hem de kamuoyunun psikolojisinin olumsuz etkilenememesi içindir. Mahkemenin verdiği karar RTÜK’e iletilmiştir RTÜK kapmanı yayıncı kuruluşlara iletmiştir.

YABANCI AJANSLAR REYHANLI'DAKİ SALDIRIYI BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ / Foto Galeri

EYLEMİ ACİLCİLER ÖRGÜTÜ MÜ YAPT?

Muammer Güler: Özellikle medya ve sosyal medyada bilgi kirliliği yaratan söylemler konusunda herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Ülke olarak sorunları çözme iradesi gösterdiğimiz bir dönem e eylemin meydana gelme zamanlamasının manidar olduğunu belirtmek isterim.
Bunu gerçekleştiren kişilerle ilgili elimizde ayrıntılı bilgiler var ama bunları şu an paylaşamam. Söylediğiniz gibi araçlarla ilgili saklayanlarla ilgili koruyanlarla ilgili arkadaşlarımızın değişik kanallardan tespitleri var.

GÖZALTINA ALINANLARIN UYRUĞU NE?

Beşir Atalay: Gözaltına alınanların hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Olayla ilgili en ileri sonuçlara ulaşılmış durumda. Gözaltına alınmayan birkaç kişi daha var. Ama çok da uzun süreceğini zannetmiyoruz biz.

Haberin Devamı

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!