Reyhanlı’da 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili 6 Suriyeli tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı’da 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili 6 Suriyeli tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 12:09

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde Suriyeli Usam İsa ile Rahmi Hadad’ın öldüğü patlama sonrası başlatılan soruşturmada 3’ü kadın 6 Suriyeli tutuklandı.

Haberin Devamı

2 ay önce Reyhanlı’ya geldikleri belirlenen Usam İsa ile Rahmi Hadad, 6 Temmuz’da ilçe merkezindeki Şehit Sedat Pişen Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın 2’nci katında hazırladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu öldü. Patlama sırasında mutfakta bulunduğu için yara almadan kurtulan adı açıklanmayan Suriyeli kadın gözaltına alındı.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Suriyeli kadın Terörle Mücadele Büro Amirliği’nde sorguya alındı. Ekipler ayrıca, İsa ile Hadad’ın cep telefonu ve bilgisayarlarına da incelemek üzere el koydu. Kadının ifadesi, cep telefonu ve bilgisayarlardan elde edilen bilgilerin ardından polis yaptığı operasyonlarda 2’si kadın 5 Suriyeliyi daha gözaltına aldı. 6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından dün Reyhanlı Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

TERÖR BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan olayla ilgili başlatılan detaylı soruşturmada patlayıcının cinsinin tespiti için olay yerinden alınan numunelerin Emniyet Kriminoloji Laboratuarı’nda incelemesi devam ediyor. Ölen Usam İsa ile Rahmi Hadad’ın ise herhangi bir terör örgütüyle bağlantıları olup olmadığının belirlenmesi için başlatılan araştırma ise çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!