Güncelleme Tarihi:
HATAY'ın Reyhanlı İlçesi’nde 4 yıldır havuç üreten Yusuf Konmaz, hedeflerinin Türkiye genelinde bölgenin ürününü tanıtmak olduğunu söyledi.
İlçede 1500 dekar alanda üretim yapan, son 2 yılda paketleme tesisi kuran Yusuf Konmaz "Reyhanlı'da daha önce havuç ekilmediği için üretim de verimli oluyor. Dekar başına yer yer 3-5 ton ürün elde ediyoruz. Koku, tat ve aroma açısından begenilen ürünleri ülke genelinde tanıtmak istiyoruz" dedi. Konmaz, havucun tarlada 90 kuruş, markette ise 1-1.5 TL arasında satıldığını kaydetti.
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI, GÖRÜNTÜ