« Hürriyet.com.tr

Reyhanca

Hürriyet Haber
X

Ship Inn

Deniz Dunyasina Lezzetli Bir Yolculuk

Gourmet Club

Setur Marina icinde yillardir Koc Grubu bunyesinde hizmet verdigi donemlerden taniyoruz Ship Inn'i. Agustostan bu yana ise Ship Inn'de degisiklikler var.

Ahmet Bey, Ship inn'de yalniz degil, Istanbul is dunyasindan Sina Dicleli de onunla birlikte. Yeni sahiplerine gecisinden bu yana ilk defa goruyorum Ship Inn'i. Mekanda, sabit dekorasyonun disinda cok az degisiklik var. Bunda, Rahmi Koc'un Ship Inn yaratilirken dekorasyona bizzat kendi koleksiyonundan katkida bulunmasi ve bunlarin kalici olmasi sarti buyuk etken olmali... Mekan yine; gemici fenerleri,‘‘Denizler Altinda 20000 fersah’’ filmini animsatan 50 yillik ilginc dalgic kiyafeti, lumboz aynalar, duvarlardaki dumen ve kurekler sayesinde bir gemide yemek yediginizi hissettirmeye devam ediyor.

SICAK PIDE VE TEREYAG

Yemek soz konusu olunca detaylar onem kazaniyor, Ship Inn ise detaylarda bile basarili, oyle ki ekmek sepetinde cesitler arasinda bulunan ve firindan henuz cikmis pidelere bayildim. Pide icinde aromatik tereyagi dunyanin en leziz yemegi oldu bir anda. Iki tane pide bitirdigimi soylemek yeterli olur sanirim...

Mezelerden derlemeler de cok basarili, zeytinyagli yaprak sarma ve biber dolmalar cok lezzetli, rokfor ve somon ile Russalatasi dolmalara eslik ediyor. Ayrica Yengec salatasi ve Ship inn usulu karides kokteyl mutlaka tadilmali. Akdeniz salatasi uzerinde somon yapraklari da tavsiye ettiklerim arasinda. Sicak istah acicilardan Sebzeli Karides Guvec inanilmaz lezzette, tavsiye uzerine ilk kez tattigim Kuskonmaz graten, ozellikle vejetaryenleri memnun edecek.

SATOBIRYAN

Nazenin salata, elma sirkesi ve hardal sosun kullanildigi muhtesem bir salata. Mudavimler direkt bu salatayi istediginden monuye bile konma geregi duyulmamis. Ayrica Kazanova salatasi da kuskonmaz, fasulye, salata yapraklari ve mayonezli sosu ile cazip.

Ship Inn'in mutfaginda beni de mutlu eden en guzel degisiklik, monude artik Turk damak tadina uygun et cesitleri olmasi. Ornegin Yogurtlu Toros Kebabi, Istanbul usulu sis kebap, Pilic saslik gibi. Pepper steak, Soyali pilic sote'nin de alternatifler arasinda oldugu ana yemeklerde Ship inn usulu bonfile benim tercihim oldu. Dovulmus bonfile, jambon, kasar ve mantar ile hazirlanmisti. Benim favori yemegim ise Satobiryan, iki kisilik ozel bir yemek icin ideal.

Soz konusu olan denizle icice bir restaurant iken, balik cesitlerinin cazibesinden sozetmeden olmaz. Alevli tuzda balik, iki kisilik hazirlaniyor. Jumbo karides, grida, levrek, karavide, mercan, kuzu, ne dilerseniz sezona uygun olarak hazirlaniyor. Ozellikle Lagos bugulama cok revacta.

IFTAR MONUSU

Vejeteryan konuklar icin de monude sebze izgaralar, omletler ve napoliten soslu spagetti var. Tatli asamasinda aldigim firin sutlac basarili idi. Ayrica Muz split'i ozellikle tatmanizi oneririm. Ship inn'de icki dahil yemek, kisibasi 15 milyon lira civari, ozellikle icki fiyatlarinin cok cazip tutuldugunu belirtmeden gecemeyecegim. Bir kulup havasindaki bu seckin mekan, is adamlarinin da, eglenmeyi seven genclerin de durak noktasi olunca, canli muzik olmamasi dusunulemez. Aslinda bir doktor oldugunu ogrendigim Okan Deniz'in hem yemek boyunca, hem de gece boyunca yaptigi muzik cok iyi. Ramazan boyunca iftar monuleri de sunan Ship Inn'de kisibasi iftar monu fiyati mesrubat dahil 7 milyon besyuzbin lira. Monude iftar tabagindan baska corba, borek, salata, 3 secenekli ana yemek, Turk tatlilari var.

OTELLERDE IFTAR PROGRAMI

Ozel Iftar monusu hazirlayan sehir otelleri de kisaca su sekilde; Sheraton Voyager Hotel, Maritime Restaurant'ta kisibasi 10 milyon lira karsiligi, her gun degisen, ozenle hazirlanmis monuleri serbet, cay- kahve ve mesrubat ile birlikte sunuyor. Talya Hotel, 8.5 ila 11 milyon lira arasi fiyatlarla 4 degisik monuyu cay cesitleri ve kahve esliginde sunuyor, acik bufe secenegi de var.

Dedeman Hotel'in tasavvuf muzigi esligindeki zengin iftar acik bufesine Yildiz Restaurant'ta katilabilirsiniz, ucr eti kisibasi 7.5 milyon lira.Falez Hotel Royal Restaurant'ta acik bufe yemek, 1 mesrubat veya cay- kahve ile 9.5 milyon lira. Club Hotel Sera'da ise ozel hazirlanmis iftar monuleri, limitsiz icecek ile 8.5 milyon lira karsiligi sunuluyor. Ayrica Sera'da, arzu edildigi takdirde canli fasil iftara eslik edebiliyor.

Adres ve telefon

Adres: Ship Inn, Setur Marina, Buyuk Liman Serbest Bolge, Antalya

& Tel: 0.242.259 12 99

Reyhan BASAL:

Tel: 0242/340 38 38

Kaynak:

Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Buz üstünde yoga
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Cennetin yansıması: Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
İçine giren canlıyı taşa dönüştüren korkunç göl
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
İki yıl önce ortaya çıkmıştı! 30 yıl sonra yok olacak...
Karadeniz
Uzungöl beyaza büründü, yılbaşına hazır!
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Kazdağları'nda yeşil dolu bir gün: İda Ultra etkinliği