Reyhanca

Güncelleme Tarihi:

Reyhanca
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya Club 29

Dünya mutfaklarının birinci sınıf evsahibi

Clup 29 Antalya Yat Limanı'na hakim konumu ve tüm Akdeniz'i kucaklayan panoraması ile gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel, Antalya klasiği olmuş bir mekan

Sizler için tadıp yazdığım yerler arasında sıra Club 29'a gelince, müthiş çikolatalı suflesini zaten özlemiş olduğumu hissettim. Tabii olay, sadece sufle değil. Mutfaktaki ekipte bir değişiklik yoksa eğer, kaliteli yemek deyince de aklımıza hep 29 gelirdi. Kaldı ki, sonradan edindiğim bilgiye göre 29'un şefi ve ekibi 12 yıldır hiç değişmemiş. İstikrarın sebebi bu demek.

KLASİĞE YENİ MAKYAJ

29'a gitmek her zaman çok keyif verir bana, konumunu gözönüne getirirseniz, Antalya Yat Limanı'na hakim konumu ve tüm Akdeniz'i kucaklayan panoraması ile gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel, artık Antalya klasiği olmuş bir mekan. Yıldızlar altında yemek keyfi. Hele gecenin sonunda yeni ses ve ışık düzeni kurulan diskotekte yaşanan Akdeniz akşamlarını da düşünürseniz 29'da olmak ayrı bir keyif...

Denizle içiçe gibi hissettiren masalardan birine kuruluyoruz. Ben sabırsızlıkla Dana Carpaccio'mu bekliyorum. Belki de Antalya'daki en iyi Carpaccio, Club 29'da. Roka ve parmesanla lezzet kusursuz. Bu arada Antalya'da başka bir yerde olmayan Ahtapot Carpaccio da 29'un menüsünde var, ilginize...Karides, kalamar, havyar denizden masanıza gelebilecek diğer tadlar. İstakoz soslu deniz mahsulleri krepi de ilginç tatlar arasında. Geleneksel lezzetleri sevenlere zeytinyağlılardan öneririm. Devamı var tabii. Çin böreği, spagetti, seçim size kalmış.

İTALYAN TUĞLALAR

Bu arada, 29'un mekanının tarihçesi de ilginç. Kapalı mekan çok sayıda kemerle bölünmüş. Yapı 19'uncu yüzyıl sonunda İtalyanlar tarafından inşa edilmiş. Bir süre gazhane olarak kullanılmış. İşletme Müdürü Alpay Tuncer'den öğrendiğime göre, teknelere ve gemilere yakıt buradan aktarılıyormuş o zamanlar. Uzun bir aradan sonra burası bir un fabrikası tarafından un deposu olarak kullanılmış. Mekanı taşıyan sütunları oluşturan taşlar özgün Antalya taşlarından, kemerlerdeki tuğlalar ise İtalya orjinli. 29'a mekan olarak seçildikten sonra burası yeniden doğmuş sanki. O güne kadar gizli kalmış olan tüm güzellikler bugün ortada...

Böyle nostaljik mekanda serviste de ilginç varyasyonlar yaratılmış. Su, dövme bakır sürahide geliyor. Toroslarda yörüklerin ayran muhafaza ettiği sürahiler burada, buz gibi kalmasını sağladığı suyun servisinde kullanılıyor.

Artık yemeklere dönmeliyim.

Özellikle közde patlıcanı sevdiğimden mi bilemiyorum, 29'un patlıcan salatasından çok memnun kaldım.

DÜNYADAN ÖRNEKLER

Ve asıl can alıcı nokta. 29'da bir Kirde varyasyonu olan Osmanlı Kebap'ından Robespierre'e, Parizyen İstakoz'dan Çin usulü basmati pilavlı tavuğa kadar dünya mutfaklarından örnekler mevcut. Hatta Robespierre ve Bonfile 29 tam 12 yıldır menüde kalmaya devam ediyormuş. Biz ise tercihler istakozdan yana olunca Parizyen İstakoz'u seçtik. Dilimlenmiş istakozun yanında avokado üzerinde havyar ve haşlanmış karides sunuluyor. Ben ızgara gridayı da denedim. Grida natürel ızgara yapılmış, yalnızca üzerine sonradan sızma Ayvalık zeytinyağı gezdirilmiş. Hepsi 29'un seçkin mutfağından çok leziz örnekler...

Ve tabii ki kaçınılmaz son. Antalya 29'un çikolatalı suflesinde sıra. ‘‘Hava sıcak-sufle sıcak, hiç olur mu’’ demeyin. Mükemmel olur. Siz de benim gibi yapın bu çikolatalı sufleyi sakın es geçmeyin.

Club 29'da böyle eşsiz bir yemeğin faturası nasıldır ? İçki dahil, seçiminize göre 15-20 milyon lira arasında olabilir. Ayrıca son bir hatırlatma, Antalya 29'un kapıları kış sezonunda da açık olacak bu yıl...

Gourmet Club

Adres ve telefon

Adres: Club 29 Kaleiçi Yat Limanı ANTALYA

& Tel: 0 242 241 62 60

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!