Restoranların umudu festivaller

Güncelleme Tarihi:

Restoranların  umudu festivaller
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 20:35

Son 10 yılda hızla büyüyen dışarıda yeme-içme endüstrisi en kötü sezonunu geçirirken, sektör temsilcileri de harekete geçti.

Haberin Devamı

23 Eylül’de başlayan ve 30 Ekim’e kadar sürecek festivaller restoranların umudu oldu. Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, “Sektör zor bir dönemden geçti. Tatiller bitti ve yeni sezon başlıyor. Kış dönemi bizim için çok kritik. Bu festivaller dışarıda yeme-içmeyi konuşturacak ve sektörü canlandıracak” dedi.

İstanbul’da düzenlenen festivaller 23 Eylül’de başladı. Festivallerin bilet fiyatları da 30 lira ile 133 lira arasında değişiyor. Bazı festivaller ise ücretsiz düzenleniyor. Bu organizasyonlar için daha çok tarihi mekânlar tercih edilse de son dönemlerde alışveriş merkezleri de ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da festival sezonu ‘Makarna’ ve ‘Japon Yemekleri’ festivalleri ile başladı. Son etkinlik ise 30 Ekim’de düzenlenecek Çikolata Festivali.

Haberin Devamı

Tatlıdan kahveye, pizzadan hamburgere, makarnadan soslara birçok alanda düzenlenen festivallerin yabancıların da ilgisini çektiğini anlatan Kaya Demirer, şu değerlendirmeyi yaptı: “İstanbul Avrupa ve Asya’nın çok önemli ve kritik bir noktasında bulunuyor. Bu tür festivallere ilginin artması yabancıların da dikkatini çekiyor. Türkiye’de yeme-içme alanında farkındalık yaratan festivallerin devamlılığı ve bu alanda marka olmaları çok önemli. Sektörde henüz bir hareketlilik yok. Ancak biz önümüzdeki dönemden umutluyuz.”

MAKARNA İÇİN SON GÜN

Sirkeci Garı’nda kapılarını açan Makarna Festivali için son gün bugün. Dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak festivalin giriş fiyatı 35 liradan başlıyor.

JAPON YEMEKLERİ  DE VAR

İstanbul Mariott Hotel Şişli’de düzenlenecek festival için tüm rezervasyonlar kapanmış durumda. Japon yemeklerinin sunulacağı festival, 28 Ekim’e kadar sürecek.

KAHVALTI FESTİVALİ

Son yıllarda Türkiye’de hızla büyüyen dışarıda kahvaltı pazarı, dün başlayan festival ile farklı lezzetleri bir araya getiriyor. Breakfest İstanbul; ünlü markalar ile kahvaltıseverleri, Uniq İstanbul Maslak’ta buluşturuyor. Bilet fiyatları 40 TL.

PİZZA FESTİVALİ

Akdeniz mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerinden bir diğeri pizza. Festival bugün Haydarpaşa Garı’nda yapılacaktı, ancak güvenlik tedbirleri sebebiyle ertelendi. Festivale giriş ücretsiz.

Haberin Devamı

BURGER FEST 1 EKİM’DE BAŞLIYOR

Hellmann’s tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk burger festivali 1-2 Ekim tarihleri arasında Zorlu Center’da yapılacak. Bilet fiyatlarının 84 lira olduğu festivalde çeşitli tadımlar da mümkün.

BÜYÜLÜ PASTALAR GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Hem Türk hem de Fransız mutfağının tatlı ve pasta kültürünü buluşturan Büyülü Pastalar ve Tatlılar Festivali (Journee Patisserie et Boulangerie), 8 Ekim’de Fransa Sarayı’nda düzenleniyor.
Bilet fiyatları 133 lira.

KAHVE İÇİN 3’ÜNCÜ KEZ BULUŞUYORLAR

DSM Group tarafından Paşabahçe ana sponsorluğunda bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek İstanbul Coffee Festival, 6 Ekim’de Küçükçiftlik Park’ta kapılarını açıyor. Etkinliğin bilet fiyatları ise 50 lira.

Haberin Devamı

30 EKİM ÇİKOLATA GÜNÜ

Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Uluslararası Çikolata Festivali, 30 Ekim’de Maçka Demokrasi Parkı’nda düzenlenecek. Çok sayıda Türk ve yabancı çikolata firmasının katılım göstereceği festivalde tadımlar da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!