Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem film

Güncelleme Tarihi:

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 12:49

Sinema dünyasında tarihe damga vurmuş, geçmişte adından söz ettirmiş kişilerin biyografileri farklı uyarlamalarıyla beyaz perdeye adapte edildi. Bu biyografik filmler arasında ressamların hayatı da yoldukça ilgi çekiyor. Sizler için ressamları konu edinen izlenilesi 7 filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Tarihe damga vurmuş  kişilerin hayatları daha önce pek çok farklı uyarlama ile izleyiciyle buluştu. Vizyona giren filmler arasında ressamların hayatlarına odaklanan, biyografilerinden beslenen filmler de yer alıyor. Gezmiş olduğunuz sergide gözlemlediğiniz eserlerin nasıl üretildiğini düşündünüz mü? Ya da ilham kahnaklarının ne olduğunu? Picasso'dan  Van Gogh'a kadar pek çok ünlü ressam, eserlerini üretmek için bin bir zorluktan geçtiler. Tarihe isimlerini altın harflerle yazdırdılar. Biz de sizler için ünlü ressamların hayatlarına odaklanan izlenilesi 7 ressam filmini bir araya getirdik.

 

1. BIG EYES / BÜYÜK GÖZLER - 2014

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Haberin Devamı

Tim Burton imzası taşıyan ve konusunu yaşanmış bir hikayeden alan film, Amy Adams'a 2015 Altın Küre'de "En İyi Oyuncu" ödülünü kazandırdı. Film, 1960'lı yılların en büyük sahtekarlarından birine ve dönemin sanat dünyasında kadın olmanın zorluklarına değiniyor. Margaret Keane 1950-60'lı yıllarda yaptığı resimlerle tanınamasa da 1970 yılında açmış olduğu davada resimlerin sahibi olduğu kanıtlanmıştı. Walter Keane, eşinin çizdiği iri gözlü çocuk tablolarını kendi resmetmiş gibi yaparak büyük servet kazanmıştır.

 

2. MR. TURNER - 2014

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Mike Leigh'in yönetmen koltuğunda oturduğu film, 19. yüzyılda empresyonizm akımının öncüsü olmuş İngiliz Ressam J.M.W. Turner'ın hikayesine odaklanıyor. Ünlü ressamın son 25 yılını anlatan film, ressamın yapıtlarının üretim sürecine odaklanırken; babası, çocuklarının annasi ve hizmetçisiyle olan şaşırtıcı ilişkilerinden bahsediyor. J.M.W. Turner'ı canlandıran Timothy Spall bu rolüyle 2014 Cannes Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kucaklamıştı.

 

Haberin Devamı

3. GIRL WITH A PEARL EARRING / İNCİ KÜPELİ KIZ - 2003

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Peter Webber yönetmenliğinde çekilen film, Türkiye'de İnci Küpeli Kız ismiyle vizyona girdi. Tracy Chevalier'in aynı adlı romanından sinemaya adapte edilen filmin senaryosu Olivia Hetreed tarafından kaleme alındı. Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson ve Cillian Murphy gibi isimlerin yer aldığı film, genç yaşta ailesine bakmak zorunda kalan Griet'ın Johannes Vermeer adlı ressamın evinde hizmetçi olarak çalışması ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor.

 

4. SURVIVING PICASSO / PICASSO İLE YAŞAMAK - 1996

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Haberin Devamı

Anthony Hopkins'i Picasso olarak izlediğimiz filmin yönetmen koltuğunda James Ivory oturuyor. Arianna Huffington'un kitabından sinemaya adapte edilen film, Picasso'nun ilham kaynağı olan kadınlarla ilişkilerini, onlardan biri olan Francoise Gilot'un dilinden anlatıyor. Filmde kadınlara karşı acımasız ve bencil bir Picasso profili gösterilse de, resim yaparken onu izlemek kendini tanrılaştırmakla pek de haksız olmadığı hissi yaratıyor.

 

5. REMBRANDT - 1936

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Alexander Korda imzası taşıyan film, Charles Laughton'un 17. yüzyılın tutku dolu ressamı Rembrandt'ı canlandırmasıyla hayat buluyor. Film, 1642 senesinin Amsterdam'ında usta ressam Rembrandt Van Rijn'in dillere destan güzellikteki karısının ölümüyle bir anda değişmesini, Rembrandt'ın karanlık ve acı dolu yapıtlar yapmaya başlaması ile patronlarının karşı olumsuz tutumları ele alınıyor.

 

Haberin Devamı

6. ARTEMISIA - 1997

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Agnès Merlet'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde; Emanuelle Devos, Brigitte Catillon Valentina Cervi, Miki Manojlovic gibi isimler yer alıyor. Film,  1593 - 1653 yılları arası arasında en çok tanınmış kadın ressamlardan ilki olarak tanınan Artemisia Gentleschi'nin hayatına odaklanıyor. Babası tarafından yetiştirilen Artemisia'yı, ilgi duyduğu erkek anatomisi farklı cinsel zevklere yönlendiriyor.

 

7. VAN GOGH - 1991

Ressamların hayatını anlatan 7 muhteşem  film

Jacques Dutronc, Alexandra London ve Bernard Le Coq gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Maurice Pialat oturuyor. Film ünlü ressam Van Gogh'un hayatına odaklanıyor. Ressam gezinti sırasında uğradığı köylerden birinde doktoru ziyaret eder. Sanatla haşır neşir olan doktor Van Gogh'u evine şereflendirmesi için davet eder. Van Gogh daveti kabul etmesiyle sıradışı gelişmeler yaşanmaya başlar. Doktorun güzeller güzeli kızını modellik için ikna eder zamanla aralarında bir ilişki başlar. Özel hayatı çalkantılı olan ressam, anbean tükenmektedir.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!