Ressamlardan TEV yararına sergi

Güncelleme Tarihi:

Ressamlardan TEV yararına sergi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 11:24

Ressamlardan TEV yararına sergi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- SANATSAL çalışmalarını Ankara'da sürdüren 7 ressam, Türk Eğitim Vakfı yararına 'Küçük Adımlar Büyük Umutlar' isimli geleneksel resim sergilerini 16 Nisan 2016 tarihinde City Otel Ayışığı Sanat Galerisi'nde gerçekleştirecek.
Bu yıl 8'incisi düzenlenen sergide elde edilecek gelirin tamamını TEV'e bağışlayacaklarını belirten ressam Işık Çuhacıoğlu ve Murat Polat, "Sanat sayesinde toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutmak, maddi güçleri yetersiz öğrencilere katkı sağlamak amacıyla bu projemizin bu 8.cisini gerçekleştireceğiz. Grubumuza yeni sanatçı arkadaşlar da katılarak bu sosyal sorumluluk projemizi büyütebiliriz" dediler.
Türk Eğitim Vakfı yararına düzenlenen 'Küçük Damlalar Büyük Umutlar' adlı sosyal sorumluluk projesinin 2005 yılında başladığını hatırlatan Çuhacıoğlu ve Polat, projenin bu yıl 8'incisini gerçekleştireceklerini belirttiler. Çuhacaoğlu, "TEV 1967 yılından bu yana başarılı ve ekonomik koşulu iyi olmayan öğrencilere destek vermektedir. Bu önemli projenin amacı, sanatın sadece kişisel bir eylem olmadığını göstermek, sanat ve sanatçının duygusal ve toplumsal sorumlulukları olduğunu hatırlatmak. Sanat sayesinde toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutarak, maddi güçleri olmayan gençlerimizin okuyabilmesi amacıyla kurulan ve işbirliği yaparak eğitime katkı sağlamak. Sergiden elde edilen gelirin tamamı TEV'e bağışlanacaktır.16 Nisan 2016 günü açılacak sergiye bu yıl katkı sağlayan sanatçılar Burcu Aksoy, Efkan Beyaz, Hüsnü Kaçmaz, Işık Çuhacıoğlu, Murat Polat, Sema Yücel, Şemsettin Edeer". dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!