Ressamın gözünden balıklarla barış

Güncelleme Tarihi:

Ressamın gözünden balıklarla barış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 09:27

Ressamın gözünden balıklarla barış

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde 'Barış ve Balık' adıyla resim sergisi açan Antalyalı ressam Çiğdem Öztürk, 32 farklı eserini beğeniye sundu.

Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) katkılarıyla, ilçe merkezine 25 kilometre mesafede Palamutbükü'nde hizmet veren, Mavi Beyaz Butik Otel Sanat Galerisi'nde açılan sergide, Antalyalı ressam Çiğdem Öztürk'ün çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuldu. UKKSA Başkanı Nevzat Metin ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile açılışı yapılan sergi, 10 Temmuz tarihine kadar açık kalacak. ‘Barış ve Balık' adıyla açılan sergide, Çiğdem Öztürk'ün farklı çalışma tarzı ile yaptığı birbirinden ilginç 32 eseri yer aldı.

3 BOYUTLU ÇALIŞMALAR

Ankara Gazi Üniversitesi Resim Bölümü mezunu olan Çiğdem Öztürk, 20 yıl süreyle çeşitli devlet okullarında resim öğretmeni olarak çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Resim İhtisas Komisyonu'nda da görev yapan Öztürk, emeklilik sonrası reklam grafiği, moda tasarımı, dekorasyon, duvar resmi gibi çalışmalara imza attı. Antalya'da kendisine ait atölyede çalışmalarını sürdüren Öztürk, resimlerinde akrilik boya kullandığını söyledi. Eserlerine üç boyut kazandırmaya önem veren sanatçı, uzun süren çalışmalar sonucu, soyut eserler yapmaya başladığını belirterek, "Sadece boyama değil, çalışmalarımı kesme biçme işleriyle birlikte yapıyorum. Böylece üç boyutlu çalışmalar ortaya çıktı. Pazıl türü çalışıyorum. Küçük boyutta çalışmalar bir araya gelmeleri halinde bir bütünün parçalarını oluşturuyor" dedi. Eserlerinin üzerine semboller ve yazılar kullanarak bazı notlar düştüğünü ifade eden Öztürk, "Bu benim kendi çalışma tarzımı oluşturuyor. İlle de bir ekole bağlı olmanın doğru olmadığına inanıyorum. Genel anlamda zaten sanat bir dışavurumdur. Sanatçının, duygu ve düşüncelerini dışa vurmasıdır" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla) ,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!