Ressam Uzun'un eserlerine ilgi

Güncelleme Tarihi:

Ressam Uzunun eserlerine ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:19

Ressam Uzun'un eserlerine ilgi

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN’de resim sergi açan Bülent Ecevit Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Uzun’un eserleri sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
Çağlar Uzun’un İçel Sanat Kulübü'ndeki 6’nci kişisel sergisinde 30 yakın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 24 Kasım Cuma gününe kadar açık olacak sergisindeki eserleri nedeni ile olumlu tepkiler aldığını belirten Uzun,  Mersin’de ilk sergisi olmasına rağmen gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Mersin Üniversitesi Resim Bölümü mezun olan sanatçı Uzun, yapıtlarında dışavurum çalışmaları, kişisel öyküler ve karşılaşmalardan yola çıkan duyumsamalar olduğuna dikkat çekti. Amacının her kesimden sanatseverin resimlerinde başka bir dünyanın farklılığını görme olduğunu ifade eden Uzun, "Gözlem, algılama ve dönüştürme becerisi, farklılığı ezelden beri, insanın insan olma serüveninde çok etkin bir role sahip olmuştur. Değer üreten özne olarak insan, karşılaşmalarından dersler çıkarabilmesi ile gelişen, geliştikçe sosyal, duygusal ve düşünsel anlamda zenginleşen bir yapıya bürünmüştür" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!