Ressam Taner, sanatını yoksul çocuklara adadı

Güncelleme Tarihi:

Ressam Taner, sanatını yoksul çocuklara adadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 10:30

Ressam Taner, sanatını yoksul çocuklara adadı

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ÇOCUK yaşlardan itibaren resim sevgisini geliştirerek birçok karma sergiye katılan ressam Nesrin Taner, bugüne kadar 9'uncu kişisel sergisini açarken, yoksul çocukların eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 10-16 Ekim tarihleri arasında geniş sanatçı grubu ile 'Gelin El Ele Verip, Çocuklarımızın Yüzünü Güldürelim' adlı karma serginin açılışına hazırlanıyor.
Çocukluğu ve gençlik yıllarının sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten ressam Taner, "Kendimi maddi ve manevi yönden yoksul çocuklara adadım. Açtığım sergilerden elde etiğim gelirin tamamını yoksul çocuklara katkı amaçlı kullanıyorum" dedi. İlk, orta ve liseyi Ankara'da tamamladıktan sonra İktisat Fakültesi'ni bitiren ressam Taner, çeşitli kamu kurumunda görev yapıp, 30'uncu yılını tamamladıktan sonra emekli olduğunu söyledi. Çocukluktan gelen resim sevgisini geliştirerek birçok karma sergiye katıldığını belirten ressam Taner, "Çocukluğum ve gençlik yıllarım sıkıntılı bir süreçten geçti. Bu yüzden de kendimi maddi ve manevi yönden sanatımla birlikte yoksul çocuklara adadım. Açtığım sergilerdeki gelirin tamamını yoksul çocuklar için kullanıyorum" dedi.
Bu mücadeleyi yardımsever üyeleriyle ve duyarlı sanatçı arkadaşları ile paylaşmak için 17 Mart 2017 tarihinde Anadolu Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurduğunu belirtti. Hedefleri arasında Anadolu'da ihtiyacı olan bir köye okul yaptırmak istediğini de belirten Sanatçı Taner, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı, eğitim gören yoksul ailelerin ve çocukların okul ihtiyaçları karşılamaya çalıştığını da belirtirken, şunları söyledi:
 "Yoksul çocukların eğitim ve temel İhtiyaçlarını karşılamak üzere 10-16 Ekim tarihleri arasında geniş sanatçı grubu ile 'Gelin el ele verip, çocuklarımızın yüzünü güldürelim' adlı karma sergi düzenlediğini belirterek, "Sergimiz Büyükşehir Belediyesi'nin Güven Parktaki Sanat Galerisi'nde açılacak. Tüm sanat severlerimiz ve yoksul çocuklarımıza yardım yapmak isteyen duyarlı halkımız davetlidir" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!