Ressam Mustafa Altıntaş Sergi Açtı

Güncelleme Tarihi:

Ressam Mustafa Altıntaş Sergi Açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 16:10

RESSAM MUSTAFA ALTINTAŞ SERGİ AÇTI

Ressam Mustafa Altıntaş, Sanko Sanat Galerisi’nde “Cosmos” temalı kişisel resim sergisi açtı. On altı eserinin yer aldığı sergi 6 Kasım’a kadar sanat severler tarafından gezilebilecek.
Resim sergisine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanısıra Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’nun da katıldı. Ellinci sanat yılını kutladığını belirten Ressam Altıntaş, resimlerinde doğa konusunu işlediğini ve doğayı yeniden yorumlayarak resmettiğini belirti. Altıntaş, “Sanat bilime yön veriyor. Sanatla teknolojiyi birlikte büyütmek gerekir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, sanatla desteklenmezse eksik kalır” dedi. Altıntaş, Sanko Holding’in sanata verdiği desteğin önemli olduğuna dikkati çekerek, Adil Sani Konukoğlu’na teşekkür etti. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu da, 2004 yılında galeriyi açtıklarını ve bugüne kadar yaklaşık 180 sergi açtıklarına işaret ederek, “Tek amacımız kentimizde sanatsal etkinliklere katkı sağlamaktır. İlk özel galeriyi açtık, şimdi bu sayı 3 oldu” diye konuştu. Eski Bakan Aykut da eserlerini beğendiği kişiliğini takdir ettiği Altıntaş’ın sergi açılışına katılmak için geldiğini anımsatarak, “Böyle değerli bir sanatçıya ev sahipliği yapmanızdan dolayı sizi kutlarım. Sanko’yu hep sanayici kimliği ile bilirdim. Sanata bu desteğini görünce daha da mutlu oldum. Endüstrideki başarı, sanatla desteklenirse anlam kazanıyor” ifadelerini kullandı. Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep’te sergi açtığı için sanatçıya teşekkür ederken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eserlerini beğendiğine vurgu yaptığı sanatçıyı kutladı.
AYKUT’A FOTOĞRAF SÜRPRİZİ
Konuşmaların ardından SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Aykut’a bakanlığı döneminde Gaziantep programı kapsamında ziyaret ettiği Sanko Tekstil’deki incelemeleri sırasında, SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu ve işçilerle çekilmiş fotoğrafını armağan etti. Fotoğrafı uzun süre inceleyen ve o ana ilişkin anılarını paylaşan Aykut, “Bu fotoğraf benim için çok güzel bir sürpriz ve anlamlı bir armağan oldu. Teşekkür ediyorum. Merhum babanız büyük bir sanayiciydi. Allah babanızdan rahmetini esirgemesin, sizlere sağlık ve başarı nasip etsin” diyerek mutluluğunu paylaştı
MUSTAFA ALTINTAŞ KİMDİR
Akşehir’de 15 Haziran 1945 yılında doğan Altıntaş, 1968’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun oldu. 1970’de kazandığı bursla gittiği Paris’te Uluslararası Sanatçılar Sitesi “CiteInternationaledesarts“ da çalışmalarına başladı. Paris Güzel Sanatlar Yüksekokulu’ndan 1973 yılında ’Yüksek Plastik Sanatlar’ diploması alarak mezun olan Altıntaş, özellikle GustaveSingier ve Jean Bertholle atölyelerinde çalıştı. Çalışmalarını 1998 yılına kadar Paris’te sürdüren sanatçı, 1974 ve 1976 döneminde bir ara Türkiye’ye gelerek TRT Ankara televizyonunda kameraman olarak görev yapan Altıntaş, daha sonra yeniden Paris’e dönen sanatçı, 1976-1980 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakültesi’nde master çalışmasını tamamladı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry ileEricRohmer, Jean Rouch ve MichelCiment gibi tanınmış sinemacıların öğrencisi olan sanatçı, bazıları uluslararası festivallere katılan birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi.
Çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde birçok kişisel ve karma sergide sergileyen sanatçı, 1985-1990 yılları arasında Paris’teki bir güzel sanatlar okulunda resim dersleri verdi. Fransa, ABD, İsviçre, Finlandiya ve Türkiye’de özel koleksiyonlarda birçok resmi bulunan sanatçı,Paris te yaşamını sürdürüken,çalışmaları için sıkı sık İstanbul ve Bodruma geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!