Ressam Mustafa Altıntaş’ın Sergisi Büyük İlgi Gördü

Güncelleme Tarihi:

Ressam Mustafa Altıntaş’ın Sergisi Büyük İlgi Gördü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 10:57

RESSAM MUSTAFA ALTINTAŞ’IN SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ressam Mustafa Altıntaş’ın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı ’Cosmos’ temalı kişisel resim sergisi sanatseverlerin büyük ilgisini çekti.
50. sanat yılını kutlayan Altıntaş, resimlerinde doğa konusunu işlediğini ve doğayı yeniden yorumlayarak resmettiğini söyledi. Altıntaş, "Sanat bilime yön veriyor. Sanatla teknolojiyi birlikte büyütmek gerekir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, sanatla desteklenmezse eksik kalır” diye konuştu. Altıntaş, SANKO Holding’in sanata verdiği desteğin önemine dikkati çekti. Altıntaş’ın 16 eserinin yer aldığı sergi, 6 Kasım’a kadar gezilebilecek.
ALTINTAŞ KİMDİR?
Akşehir’de 15 Haziran 1945’te doğan Altıntaş, 1968’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun oldu. 1970’de kazandığı bursla gittiği Paris’te Uluslararası Sanatçılar Sitesi “CiteInternationaledesarts“ da çalışmalarına başladı.
Paris Güzel Sanatlar Yüksekokulu’ndan 1973 yılında “yüksek plastik sanatlar“ diploması alarak mezun olan Altıntaş, özellikle GustaveSingier ve Jean Bertholle atölyelerinde çalıştı.Çalışmalarını 1998 yılına kadar Paris’te sürdüren sanatçı, 1974-1976 döneminde bir ara Türkiye’ye gelerek TRT Ankara TV’de kameraman olarak görev yaptı. Daha sonra yeniden Paris’e dönen sanatçı, 1976-1980 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakültesi’nde master çalışmasını tamamladı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry ileEricRohmer, Jean Rouch ve MichelCiment gibi tanınmış sinemacıların öğrencisi olan sanatçı, bazıları uluslararası festivallere katılan birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde birçok kişisel ve karma sergide sergileyen sanatçı, 1985-1990 yılları arasında Paris’te bir güzel sanatlar okulunda resim dersleri verdi. Fransa, ABD, İsviçre, Finlandiya ve Türkiye’de özel koleksiyonlarda birçok resmi bulunan sanatçı, yaşamını ve çalışmalarını İstanbul - Bodrum-Paris arasında sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!