Ressam dekandan yeni sergi

Güncelleme Tarihi:

Ressam dekandan yeni sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 00:00

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adnan Öztürk, resim sergisi açtı. Ressam Dekan’ın Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi’nde sergilediği yağlı boya tabloları büyük beğeni topladı.

Türkiye’nin önde çene cerrahlarından birisi olan Prof.Dr. Adnan Öztürk, mesleğindeki başarısını sanat alanında da gösterdi. Dekan Öztürk’ün, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’yla birlikte açtığı karma resim sergisine geniş katılım oldu.
Sergiye Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan, Ankara ve Gazi Üniversitelerinin rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ile çok sayıda seçkin davetli katıldı. Tablolarında doğa, insan ve hayvanları işleyen Adnan Öztürk, gastroenteroloji, viral hepatit ve iç hastalıklar gibi tıp kongrelerinde açtığı sergilerle adından söz ettirmişti.
A.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Öztürk, 1999-2004 yılları arasında Yrd.Doç. Orhan Cebrailoğlu’nun sanat atölyesinde yağlı boya ve desen çalışmaları yaptı. Amatörce başladığı resim çalışmalarını profosyonel zemine taşıdı. 2008’den beri yağlı boya çalışmalarını evinde oluşturduğu atölyede sürdüren çene cerrahı Öztürk, bugüne kadar 7 kişisel, beşte karma sergi açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!