Ressam çiftten ortak sergi

Güncelleme Tarihi:

Ressam çiftten ortak sergi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 10:31

Ressam çiftten ortak sergi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Data İlçesi'nde yaşayan Mine Yavuzcan Celiloğlu ve eşi Baykan Celiloğlu yağlı boya resim sergisi açtı.

Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'nde CHP'li Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı açılışı yapılan Mine Yavuzcan Celiloğlu ve Baykan Celiloğlu çiftinin yağlı boya resim sergisi, 22 Haziran tarihine kadar açık kalacak. ‘Bilinmeyenin Peşinde' adıyla açılan sergide, Mine Yavuzcan Celiloğlu'nun 14 ve Baykan Celiloğlu'na ait 19 olmak üzere toplam 33 tablo sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji mezunu olan Mine Yavuzcan Celiloğlu, 22 yıldır resim çalışmaları yaptığını, genellikle doğa ve kadının doğurganlığını bir arada yorumladığını kaydetti. Celiloğlu, bugüne kadar 15 karma, 4 kişisel resim sergisi açtığını belirtti.

ABD'de, 18 yıl boyunca kruvaziyer seyahat gemilerinde yöneticilik yaptıktan sonra emekliye ayrılan Baykan Celiloğlu ise, yedi yıl önce Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde resim çalışmalarına başladı. İlk kez bir sergide sanatseverlerin karşısına çıkan Celiloğlu, doğa ve natürmort çalışmalarının yanı sıra uzun yıllar yaptığı denizcilik mesleğinden izlenimlerini de tablolarına yansıtıyor.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!