Resmi kurumların ihtiyaç fazlası bilgisayarları köy okuluna

Güncelleme Tarihi:

Resmi kurumların ihtiyaç fazlası bilgisayarları köy okuluna
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 17:19

Resmi kurumların ihtiyaç fazlası bilgisayarları köy okuluna

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Valiliği, resmi kurumlarda bulunan ihtiyaç fazlası bilgisayarları toplayarak, merkeze bağlı Bişek Köyü Ortaokulu’nda teknoloji sınıfı oluşturuldu.

Yozgat Valiliği tarafından kurumlardan alınan 18 adet bilgisayar, 176 öğrencinin eğitim gördüğü 12 derslikli Bişek Köyü Şehit Adem Kocadağ İlk ve Orta okuluna teslim edildi. Öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmaları, her öğrencinin teknoloji aracılığıyla bilgiye hızlı ve kolay ulaşması, değişen teknolojiyi daha yakından takip etmeleri ve bilgisayarlı okullarda eğitim gören diğer öğrencilerden geri kalmamaları için oluşturulan teknoloji sınıfında yapılan ilk derse Vali Kemal Yurtnaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Mili Eğitim Müdürü Saim Kuş katıldı. Teknoloji sınıfı açılışını gerçekleştiren Vali Kemal Yurtnaç, vilayette bulunan ihtiyaç fazlası bilgisayarlarla köy okulunda bir sınıf oluşturduklarını söyledi.

Kamu kurumlarının deposunda bulunan malzemeleri kaderine terk etmeyip değerlendireceklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Sadece konuyu bilgisayarla kısıtlamamak lazım. Asıl kamunun elinde, deposunda kullanmadığı fazla ne varsa sıradan, masadan tutun ki perdesine kadar bunları çıkartıp kullanıma kazandıracağız. Bunlar bu ülkenin malı, bu ülkenin bütçesi ile alınmış bir mal. Bunları kamunun ortak kullanımına açacağız” dedi.

Teknoloji sınıfına kavuştukları için oldukça mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler ise, Vali Kemal Yurtnaç ve sınıfın oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bilgisayarları derslerinde daha başarılı olmak için kullanacaklarını söylediler.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!