Resmi: Jost Capito, Mclaren F1 takımından ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Resmi: Jost Capito, Mclaren F1 takımından ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 09:39

Jost Capito'nun McLaren'dan ayrıldığı resmen duyuruldu.

Haberin Devamı

58 yaşındaki Capito, 2016 yılının başında McLaren'ın yeni CEO'su olmuş ancak takıma 1 Eylül'de katılmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında çıkan haberlerde ise McLaren'la sadece birkaç yarışa katılan Capito'nun İngiliz takımdaki görevine son verildiği iddia edilmişti.

Capito'yu CEO'luk görevine getiren isim takım hissedarları tarafından emekliliğe zorlanan Ron Dennis'ti. Ancak Ron Dennis hissedarlar tarafından takımdan uzaklaştırıldı ve McLaren Racing'in başına Zak Brown getirildi.

Bugün yapılan açıklamayla birlikte Capito'nun McLaren'dan ayrıldığı resmen duyuruldu.

Motorsport.com'a konuşan McLaren sözcüsü "Jost Capito VW Motorsport'ta geçirdiği dört başarılı yıldan sonra başarıyı getirmek için McLaren'a güçlü bir bağlılıkla katıldı."

"Tekrar kazanan bir takım oluşturmak ve McLaren Formula 1 aracını rekabet edebilir hale getirmek için önümüzdeki yılların hedeflerine odaklanmak istiyordu."

Haberin Devamı

"Ne yazık ki Jost ile takımı daha başarılı hale getirmek için neyin gerekli olduğu konusunda ortak bir zemin bulamadık."

"Sonuç olarak McLaren Racing'den ayrılmasına karar verdik ve artık diğer fırsatları değerlendirecek. Gelecekteki çalışmaları için kendisine başarılar dileriz" dedi.

İngiliz takım geçtiğimiz günlerde 1981 yılından (Ron Dennis dönemi) bu yana devam eden 'MP4' ismini değiştirme kararı almıştı.

Massadan Çok Konuşulacak İddia Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!