Resmi araçları satın kurtulun

LOZAN Antlaşması ile hákim olduğumuz topraklar üzerinde 24 devlet kuruldu, 5 milyon km arazi kaybettik. Hepsinin üstünden geldik, borçlarımızı ödedik, yeni borçlar aldık.

Ancak borçlu, kemerini sıkar. Yıllardır sürdürdüğümüz bir mücadeleyi burada yeniden ifade etmek istiyorum.

Kamuda şuursuz bir resmi araba saltanatı var. Bürokratlar sizi yanıltabilirler. Onlar her kademede resmi arabaları kullanıyorlar, alıştılar, isteyecekler.

Büyük iddialarla başarıya ulaşan bir partinin üyesisiniz. Ne olur 237 sayılı yasayı değiştirin ve AB kapısında olduğunuz şu günlerde bu ülkelerdeki gibi bir resmi araç kullanımı sağlayın. Trilyonlar kazanacak Maliyemiz.

DTP Genel Başkan Vekili olarak tüm partilerimize yazılı müracaat etmiştim. Siyasi partilerimiz Hazine'den yardım almasın diye... O büyük rakamları burada yinelemek istemiyorum. Siz biliyorsunuz. Bu iki tedbir, vatandaştan almak zorunda kaldığınız ek taşıt vergilerini karşılayacaktır.

Kemeri lütfen önce siz sıkın ve sonra vatandaştan bekleyiniz.

Yılmaz HASTÜRK-Eski milletvekili

v


GÜNEYDOĞU Bölgesi'nde ‘‘yoğun çocuk nüfusu, yetersiz sağlık ve eğitim yapısı’’, löseminin erken ve doğru teşhisini, dolayısıyla da tedavi başarı oranını önemli ölçüde engellemektedir. Bu nedenle 20-25 Ekim tarihleri arasında Dünya Bankası'nın destekleriyle ‘‘çocuklarda löseminin önlenmesi, erken doğru teşhis ve tedavi başarı oranın artırılması’’ konulu eğitim projemiz Diyarbakır'da gerçekleştirilecektir. Projede, toplantılara katılımı hedeflenen kişi 2 bin olup, dokümantasyonlarla bilinçlendirilecek kişi sayısı ise 50 bin olarak planlanmaktadır. Etkinliğin sürekli sağlanması amacıyla Diyarbakır'dan sonra Adana, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Hakkári, Malatya, Sivas, Van ve Şanlıurfa illerinde de eğitim ve halkın biliçlendirilmesi çalışmaları devam ettirilecektir.

Lösemide erken teşhis sağlandığı ve doğru tedavi koşulları uygulandığı takdirde tedavide % 91'lere varan başarı oranı söz konusudur.

Unutmayalım, çocuklarımıza uzatılacak en küçük bir yardım eli bile onları yaşama bağlayan kuvvetli bağlar olacaktır.

Nimet URHAN- Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı (LOSEV) Halkla İlişkiler Koordinatörü (0312- 447 06 60, www.losev.org.tr)

ANKARA


Erdoğan, Saddam ve Baykal


BAŞBAKAN Sayın Erdoğan, geçtiğimiz kongrede oyların % 100'ünü alarak olaganüstü (!) bir başarı gösterdi. Bu oran, aynı zamanda bizlere part içi demokrasinin işletilmesi konusunda önemli bir ders verdi.

Bu son başkanlık seçimlerinde halktan % 99.9 oy alan Saddam bile herhalde hasedinden çatlamıştır, eminim. Şimdi sıra CHP'de. Merak ediyorum önümüzdeki Kurultay'da hangi dereceyi egale (!) edebilecek Sayın Baykal.

Akar DURU


Telekom AKP’lileşti


ANKARA'dan, Telekom çalışanlarından bir grup, Türk Telekom'daki AKP'li bürokratların, sandık-vakıf merakına dayalı sorular yöneltiyor:

TÜRK Telekom özelleştirilecek midir? Özelleştirilecekse, Telekom'daki siyasi kadrolaşmanın ötesinde, personelin kurduğu sandık ve vakıfların ele geçirilmek istenmesinin bir mantığı var mıdır? (Sandığın 16 bin üye, 60 trilyon nakit, 17 trilyon civarında mal varlığı ve çeşitli fonları var.)

Türk Telekom
Genel Müdürlük yetkilileri, teknik elemanları hangi konularda mutabakata varmışlardır? Bu bir zorlamanın mı sonucudur? Karşılıklı bir çıkar ilişkisi var mıdır? Türk Telekom Biriktirme ve Yardım Sandığı'nın delegeleri baskılara boyun eğecek midir?

Umutsuzluk


Yüreğine umutsuzluk düştü mü bittin/ Durmadan sevgi, dostluk şiirleri oku/ Boş ver bu dünyaya, yuvarlaktır döner/ Kaç gün yaşayacağız şurada topu topu.

Burhan KÜÇÜK-Erdemir-KDZ.EREĞLİ

Biliyor musunuz?


KKTC'de 14 Aralık'ta yapılacak seçimler öncesinde Rum kesimindeki gazetelerde, ABD'nin, Cumhurbaşkanı Denktaş'ın, Yugoslavya'da Miloseviç için uygulanan model zemininde devrilmesi için senaryolar hazırladığının yazdığını;'Yeni Naziler' adlı grubun 'Türk kanı taşıyan herkese saldırma' yemini ettiği; 'Altın Şafak' adlı bir örgütün de 'Türkler Kızılelma'ya geri dönsünler; Küçükasya bizim dedelerimizin topraklarıdır' diye bildiri yayınladıklarını...

ŞİŞLİ Belediyesi'nin, Cumhuriyet'in 80. yılı dolayısıyla törenlere damgasını vuracak bir etkinlikle büyük bir sürpriz yapacağını....

Biliyor musunuz?

GÜNÜN SÖZÜ


‘‘BEN dinin gerekliliğinin hiçbir zaman siyasi olarak kullanılmasını tasvip etmiyorum... Türban dinden bağımsızdır; türban kamusal ve sosyaldir... Dinin hiçbir metninde kara çarşaf yer almaz... Diyanet Sünni bir kuruluş değil, sivil, özgür ve özgün bir kuruluştur. Alevilerin birikimleri de bizimdir.’’

(Diyanet İşleri Başkanı

Prof. Ali Bardakoğlu)


MESAJ


SAYIN V.Behruz Çinici'nin dün sözünü ettiği sokağın, şimdilerde beton yığınına dönüştürülmüş o ünlü Salacak Bahçesi'nin hemen bitişiğinde 1969-71 arasında oturdum. Sahilyolu sevdası ile Salacak İskelesi'nin yok edildiği, Üsküdar-Salacak vapur seferlerininde kaldırıldığı Salacak o dönemlerde bir başkaydı. Bestekar Cihat Örter'in o sokakla ilgisi yok ama ben derim ki o sokağa adı verilecek bir kişi varsa o da karikatürist Tekin Aral'dır. Aral, ağabeyi Oğuz Aral ile o sokakta yaşamış bir sanatçı-gazetecidir. Bu da başka bir gerçek.

Erden GÜLEY
Yazarın Tüm Yazıları