Resmen cinayet

Güncelleme Tarihi:

Resmen cinayet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 22:31

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Erzincan’da orduevinde kediye işkence yaptığı için adli kontrolla serbest bırakılan er Taner Hepşen’le ilgili, “Bu resmen bir cinayet. Zaten ‘adam’ bile demiyorum. O hain inşallah cinayetten mahkûm olur” dedi. Haberin detayları şöyle:

Haberin Devamı

HAYVAN MAL DEĞİL
Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fakıbaba, Erzincan’da hâkimin Anayasa Mahkemesi’ne gitmesine neden olan “sahipli-sahipsiz hayvan” ayrımıyla ilgili bir yasal çalışmanın şu anda olmadığını, ancak bunun olması gerektiğini belirtti. Fakıbaba, özetle şunları söyledi: “Hayvan bir mal değildir. Allah’ın yarattığı önemli bir varlık ve canlıdır. Eski bir belediye başkanı olarak da (mağazalardan hayvan satışıyla ilgili) şunu diyorum; Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Yani merdiven altı satışlar olursa ve bu hayvanlar hastalıklı olursa, aşısız olursa, bunlar evlere girerse çocuklarla, o zaman ne olur, bunu bir düşünmek lazım. Bir de satılmasına karşı bir insanım ama gerçekçi olmamız lazım. Size sorsam basın olarak, benim yerimde olsanız siz ne yaparsınız? Herhalde sizin de kafanız karışıktır. Benim de kafam karışık. Bunun bir mal gibi satılması beni rahatsız ediyor. Ama bunun merdiven altında satılığa çıkması da beni çok daha rahatsız eder. Bunun orta yolunu nasıl bulabiliriz. Bunu bulmak, araştırmak lazım.

İÇİME SİNDİREMİYORUM
Hayvanın köle gibi kullanılmasını şahsen ben içime sindiremiyorum. Belediyeler aşılarıyla, bakımlarıyla çiftlikler kurabilirler. Hayvanseverler, o çiftliklerden ücretsiz bir şekilde gelir, istediği hayvanı alıp evinde bakımını yapıp, sevgisini verebilir.” 

BAKMADAN GEÇME!