Resim kursu arıyorum

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Kadıköy’den bir anne

Güzin abla, bu yıl liseden mezun olan 17 yaşındaki kızım resme çok yetenekli. Onun Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girip ressam olmasını istiyorum. Bu konuda eşimle kızımıza destek oluyoruz. Her ne kadar ülkemizde sanata ve sanatçıya hak ettiği değer verilmese de bizim kızımıza maddi destek sağlayacak gücümüz var. Yeter ki o tüm hayali olan akademiye girebilsin. Resim konusunda bilgi edinip, ileride başarılı, yaptığından zevk alan bir ressam olmasını en az biz de onun kadar çok istiyoruz. Sanatın insan ruhunu yücelten en büyük yardımcı olduğunu düşünüyoruz. Sizden, bildiğiniz iyi bir resim kursunun adresini öğrenmek istiyoruz.

Sevgili okurum, ülkemizde sanatçıların hak ettikleri değeri görememeleri beni de her zaman üzmüştür. Bu yüzden nice yetenekler parasızlık nedeniyle sanatlarını bir kenara atıp olmadık işlerle uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bu yalnızca resim dalında değil, heykel, müzik, seramik gibi birçok alanda geçerli. Kızınızı desteklediğiniz için sizi gerçekten kutlarım. Bu zamanda aileler çocuklarını sadece para kazanabilecekleri mesleklere yöneltmek zorundalar çünkü.

Kadıköy yakasında bildiğim bir sanat evi var: Erguvan Resim Kursu. Burada büyüklere olduğu gibi çocuklara ve gençlere de akademiye hazırlık kursları hafta içi ve hafta sonu olmak üzere sürdürülüyor. Hocaları akademiden profesörler, aynı zamanda Rus Türklerinden eski Moldavya Kültür Bakanı bir profesör. Sanırım kayıtlar devam ediyor. Çevremden oldukça olumlu izlenimler geldi. Yeri de Bahariye’de cadde üzerinde, Galeri Murat Mağazası üzerinde. Tel: 0216 338 16 38 0216 337 31 49



Yazarın Tüm Yazıları