Resepsiyonun düşündürdükleri

ATATÜRK’ün Ankara’ya gelişinin 90. yılında Başkent’te düzenlenen etkinliklerin kuşkusuz en renklisi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in resepsiyonuydu.

Başta Gökçek olmak üzere AKP’li ve MHP’li Belediye Başkanları olmak üzere çok sayıda Meclis üyesi seğmen kıyafetleri giyerek yöresel danslara eşlik ettiler.
Bu organizasyonun altında CHP Grup Sözcüsü Mehmet Yula’nın geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verdiği bir önerge yatıyordu. Yula Meclis’e verdiği önergede Ankara’nın yerel parlamenterlerinin Atatürk’ün Ankara’ya geliş yıldönümünü yöresel kıyafetlerle kutlaması önerisinde bulunmuştu.
Buraya kadar her şey olumlu gözükse de kutlamadaki CHP katılımına baktığımızda Yula dışında Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Mamak Meclis Üyeleri Durmuş Özcan ve Saadet Teymur dolaylı bir CHP organizasyonu içinde yer alan isimler oldu.
Yani ne CHP’nin kalesi Çankaya Belediyesi’nin ne de dev metropol Yenimahalle’nin belediye başkanları ve meclis üyeleri bu davete katıldı.
Aslında bu tablo CHP grubundaki kopukluğu özetler gibiydi. Grup sözcüsü teklif ediyor ama meclisin neredeyse CHP’li üyelerinin tamamı Gökçek’in “seğmenli” resepsiyonuna katılmıyor. Farklı partilerden olsalar “açık bir mesaj” yorumu yapılabilir ancak burada ne yorum yapılır okuyucuların takdirine bırakıyoruz.
Muhakkak bu yazının ardından “yoğun program, ilçe kongreleri” gibi “bahaneler” taraflarca sunulacak ama içten içe ne resepsiyona giden ne de gitmeyen kendi söylediğine inanacak.
* * *
“CHP grubunda kopukluk var da AKP’de büyük bir bütünlük mü var?” merakında olanlar için söyleyelim. Orada da durum pek parlak sayılmaz. Dün MHP’li belediye başkanları Enver Demirel ve Yakup Odabaşı bile “seğmen” olurken, Gökçek’le potansiyel yarış içerisinde gösterilen/olan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yine resepsiyonda arka planda kalmayı terci eden siyasilerdendi.
Tiryaki ne “seğmen” kıyafeti giydi ne de coşkuya ortak oldu. Yine Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da “TBMM ayarı” sonrası mıdır bilinmez, bundan önceki büyük davet ve açılışlarda olmadığı gibi 90. yıl resepsiyonuna da katılmamayı tercih etti.
Gençlik Parkı açılışına da katılmayan Tuna, resepsiyona da katılmayınca bir diğer olasılık da akıllara, “Acaba Gökçek’le Tuna arasında bir soğukluk mu var?” sorusunu getiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları