Replik Sanat'tan konservatuar sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Replik Sanattan konservatuar sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 12:40

Replik Sanat'tan konservatuar sertifikası

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 1997 yılından beri sanat eğitimi veren Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'na, Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Konservatuarı Antalya Temsilciliği görevi verildi.

Muratpaşa ile Konyaaltı ilçelerinde şubeleri olan Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nun Genel Sanat Yönetmeni Barış Fındık, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde gerçekleştirilen 'Sanatsal Gelişim Programı' (SAGEP) kapsamında Antalya'da eğitim vereceklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tiyatro, drama, yaratıcı drama liderliği, oyunculuk, senaryo ve yaratıcı yazarlık, modern bale, dans, diksiyon, piyano, keman, gitar, konservatuara hazırlık gibi birçok alanda eğitim verdiklerini anlatan Fındık, "SAGEP'in amacı; kendi imkânları dâhilinde sanatla ilgilenen bireylerin bu yönlerini desteklemek ve öğretim elemanlarından alacağı sertifika ile sanatsal yönünü belgelemektir. Böylelikle kişi ilgi duyduğu sanatını bir üst aşamaya taşıması için teşvik edilecek. 8 ana kademeden oluşan programda, katılımcının başarı durumunu Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesindeki öğretim elemanlarından oluşan jüri sezon sonunda Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nda sınav yaparak değerlendirecek, başarılı olan katılımcılara konservatuar onalı sertifika verilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!