Renkliler, renksizler

Yaz bitti, sonbahar geldi... Takımlarda da sonbahar gibi yapraklar dökülmeye başladı...

Haberin Devamı

Daha sezon başı olmasına rağmen, futbola resmen darbe vuruldu... Beşiktaş, Galatasaray maçında taraftarların sahaya inmesi geçtiğimiz sezonun benzeri bir sezonun yaşanacağının işaretleri idi.

Fatih Terim'in kenardan gelip sahanın içine girerek, hakemlere kadar inmesi de bunun bir diğer göstergesi oldu. Bunlar oldu, yine benze şeyler olacak ve bu ligler devam edecek. Bu hafta takımların bazıları, atağa kalktı, bazılarıda geri vitese taktı. Peki kimler renk verdi, kimler renksiz kaldı...

Caner (F.bahçe): Bazı oyuncular gittikçe batağa saplanır, bazıları pistte daha da hızlanmaya... İşte Caner. hırsını hiç bir zaman kaybetmek istemeyen bir oyuncu. Milli takımda ve Fenerbahçe'nin şu anda en formda futbolcusu. Bu hafta da gollerin asistlerini yaptı ve defansif grevlerini de hiç eksitmedi.

Kuyt (F.Bahçe): "Hakemin bitiş düdüğü çalana kadar oynayacağım kadar oynarım. Oksijeni harcarım, maç sonrasında evimde geri dönüştürürüm" diyen, her eve lazım olan bir oyuncu.

Drogba (G.Saray): Her oyuncu para kazanmasını bilir, kazanamadığı bazı şeyler vardır. İnsanlık. İşte bu tarife uyan biri var. o da Drogba.. Kazanmak, inanmak, işine sahip çıkmak, takım oyununa uymak... Bunlar belki de onun hakında söyleyebileceklerimizin yarısı bile değil. Ama bir Drogba daha gelmez dünyaya... Galatasaray'ın kurtarıcısı, diğer takımların korkulu rüyası haline geldi.

Kweuke (Rizespor): Karadeniz ekibi Rizespor fırtına gibi esmeye başladı. Bursasapor'u yenerken, maçın en iyi adamı ise Kweuke oldu. Atılan ğollerde yaptığı asistlerle zirve yarışında takımının ismini yazdırdı.

Viudez (Kasımpaşa): Yiğidoyu deplasmanda deviren Kasımpaşa'da takımını ayağa kaldıran, fileleri havalandıran Viudez'in kurnazlığı ve ayaklarının hünerleri idi.

Erdal (Konyaspor): Hiç hucüm düşüncesi olmayan bir takım karşısında Erdal'ın Gençlerbirliği'ne attığı gol Konyaspor'a hayat verdi.

Aytaç (Eskişehirspor):Ertuğrul Sağlam, Bursa'da bir çok genci futbola kazandıran kişi idi. şimdi de bir genç olan Aytaç, hem takımını kurtardı ve kendine yol açtı.

Bilal Kısa (Akhisar Belediyespor): Akhisar Belediyespor, takım halinde iyi futbol oyanayan bir ekip. Ama bazı maçlarda değişken, oyunun akışını değiştiren oyuncuları da var. İşte Gaziantep karşısında Bilal, orta alanda oyun kurgusunu geliştiren isim oldu. Hem oyunu iyi okudu hem de attığı toplar, takımına gol yollarını gösterdi.

Yazarın Tüm Yazıları