Renkliler - Renksizler

Bir ay boyunca takımlar transfelerlerle yoğuruldu...

Haberin Devamı

 Kimileri eksiklerini tamamladı, kimi ise kendi kabuğunda kaldı...
Derken, Süper lig başladı ve 20'inci hafta  maçlar süpriz şekilde sonuçlandı...
Büyük takımlardan Trabzonspor haftayı karlı kapattı. Diğerleri ise istedikleri oyunu ve puanları hanesine yazdıramadı. Bakalım  kimler  lige renk kattı kimler katamadı...
 
RENKSÄ°ZLER;

Bugün işin tersinden başladım:
 
Fenerbahçe: Sivas karşısında 17 köşe vuruşu, 10 da duran top kazanıyorsan, bunlarının hiç birini de değerlediremiyorsan, burada ne olabilir  "ARIZA"... Topları kullanırken, elini göğsüne , kollarını havaya  kaldırıp  nereye  yön vereceğini anlatmak istiyorsunuz ama anlatamıyorsanız da yine hata...
 
Volkan: Her sahaya çıkışında  adeta burnu havada. kendisine atılan geri paslarda bile daha önce neye karar vereceğini kestiremeyen, ben kalemde rahatım beni kimse  geçemez  havası  dün tersine döndü, takımın resmen moralini bozdu. kimsede bunun üstene  bugüne kadar düşen olmadı ama takımına yara açtı.
 
Kuyt: Görev alanı olarak sağ kanatta oynayan Kuyt haftalardır istediği randımanı tututuramıyordu, yenisini de Sivas karşısında  tekrarladı. Bu oyuncuda büyük bir düşüş var. Aykut bu kadar elinde estrüman varken, hala Kuyt,  huyt  demesi  anlaşılmaz oldu.
 
Meireles: Bakıldığında istatistikler çok koşan oyuncu  gözükür. Oynanan  oyun futbol,  maraton bir spor değil, koş koş da  nereye koş boşa koşan, topu yönetmeyen,  bir kişi istediği kadar koşsun  hepsi boş, bu futbolcuda  lodos oldu çıktı.
 
Baroni: Ne etliye , ne sütlüye, Kibar feyzo gibi sahanın  bir dairesinde oynuyor top  gelirse hükmediyor , yoksa banane kim ne yaparsa yapsın diyor.
 
Egemen: Hızlı bir düşüş yaşıyor.  Yaptığı en olumlu top alışverişi, yanında oynayan Bekir veya bir başkasıyla paraler pas kullanma zahmeti. İlerde bulanan arkadaşına hiç bir zaman faydalı pas atma düşüncesi hak getire.
Galatasaray:
 
Amrabat:  Kediler evde yün yumak olduğu zaman nasıl oynuyorlar, Amrabat'ta   bu yuvarlakla  oynamadan zevk alan, yalnız kendisini düşünüp hareket eden bir yapısı var, takımın işleyişine zarar üstüne zarar veren bir oyuncu.
 
Emre Çolak: Galatasaray 'da  bulmadığı  şansı buldu, ama devamlığı yok neden mi  artık  çünkü pişti yanmaya da başladı. Böyle giderse kül olmazsa iyi.
 
Beşiktaş:  Ersan Gülüm: Beşiktaş gibi takımda oynamak okadar kolay  değil, hata da yapmayı kaldıramaz. Yaptığı hatayı sende biliyorsun, bunun faturası da zamanla ağır olur.
 
RENKLÄ°LER:
 
Trabzonspor: Tümü ile...
 
Onur( Trabzonspor) Gaziantep karşısında  devleşen takımını ateşleyen kaleci oldu.  Oyunun başında yaptığı iki hamle takımını uyandırdı, belkide tersi olsaydı, Trabzonspor  oyun içinde çok çile çekecekti. sahada oynayan tüm oyuncular bizler ne yapıyoruz diye  Onur arkadaşlarının yüzüne adeta su serpti. Bunun için tüm futbolcular yıldız oldu  oldular kötü oynayan olmadı, oda  Onur'un  üç direk içinde yaptığı  işlerden kendilerini kurtardılar..
 
Umbides( Orduspor): Orduspor  üç aydır  kazanma duygusundan uzaklaşmıştı. Tehlike çanları da çalıyordu. Takım için Gençler önünde mutlak falip gelme zorundaydılar. İşte  Umbides en kritik anda  çanları çaldırmaya başladı.  40 metreden baktı Remazn kalede değil önde olduğunu gördü bilerek, görerek çektiği şut fileler le buluştu. Bu vuruş zahmetmli di  ama Umbides bunu becerdi. Takımın da yüzünü güldürdü.
 
Emrah(Antalyaspor): Yeni ve genç futbolcular  yeşermeye başlayınca benim de gönlüm yeşeriyor. İşte Emrah. Bu futbolcu resmen topla rask etmesini biliyor, takımının  üç puan almasında yaptığı asistik golle sonuçlandı. Kendisi  zamanla da milli takıma girecek bir oyuncu.
 
Eneramo ( Sivas ): Futbolcu fiziği ile gol atmasın de ne atsın. Hele hele karşısında  Bekir ve Egemen gibi iki vurdum duymaz  rakip olursa yemede yanında yat. Futbolcunun birde şansı olmalı, attığı ikinci golde belkide sahada olmayacaktı ama oldu.  Futbol istedi oda yaptı.
 
Erman:ÂSivas takımı üç tane duran top kullanırken ikisini de Ermman  yönlendirdi. Birinci golde attığı , daha sonra ikinci p0ası da gol oldu. O zaman  Erman en renkli kiÅŸi olmasında ne olsun. 
Adem( Kasımpaşa): Takımına  üç puan kazandırmak için  yapmak istediklerini, başta  gole giderken düşürülmesi  pealtıyı kazandırdı ama  Uche bunu kaçırdı, güzel harekete  gölge düşürdü.
 En renkli  Teknik direktör: Tolunay Kafkas. Trabzonspor'da yeni bir ışık yandı, bu kentte yabancı olmayan, çini dışını bilen,  top koşturan, zamanla alkış alan, zamanla da tersine uğrayan Tolunay Kafkas,  dün tüm Trabzon'a  saha içinde  yaptığı hareketlerle ayağa kaldırmak için  tüm heyecanını verdi. Buda  Trabzonspor için beklenen bir yerde  Otobüs idi.
 
VE  en renkli Hakem: Özgür Yankaya. Trabzonspor , Antepspor oyunun akışını iyi ayarladı. Gereksiz düşme kalkmalara prim tanımadı. Bunu da yapınca  sahada en futbolcuların oynama  istediği artı artınca   ortaya goller, zevkli bir yarışma izletti.

Yazarın Tüm Yazıları