Renkli kişilik

Güncelleme Tarihi:

Renkli kişilik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1998 00:00

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

Aynı gazetede çalıştığımız halde, hemen hemen hiç karşılaşmadığım Yavuz Gökmen'in ölüm haberi, herkes gibi beni de derinden etkiledi. Ben, Gökmen'in vefatında, birbirinden bağımsızmış gibi görünen cemiyet ve camiaların aynı oranda üzüldüğünü hissettim. Bu çok önemli bence. Hürriyet camiası, sevdiği, sütunlarında şakalara konu olan yazarını, Galatasaraylılar tüm futbolcularını soyadlarıyla bilen ve yazan farklı spor adamını, Kanal 7'ciler ise ekranlarında güncel konular hakkındaki yorumlarını dinlemeye alıştıkları TV'ci Gökmen'i yitirmenin üzüntüsü içindeler. Gökmen için muhtemelen çok sayıda meslekdaşı, sevenleri, renkli kişiliğini yazacak. Bu farklı camiaların üzüntüsü, bu renkliliğin kanıtı olsun diye ben de küçük bir not düştüm.

Haber bültenleri, Abdullah Öcalan'la ilgili haberlerde daha itidalli davranmaya başladılar. Kanal D, Show TV, atv ve Star, her fırsatta sokaktaki gösterilerin şiddete yönelmemesi için uyarılarda bulunuyor, ulusal bir meselenin başka yönlere çekilmemesinin altını çiziyorlar. Özellikle de Galatasaray'ın Juventus'la oynacayacağı karşılaşma öncesi gerginliği hafifletici konuşmalar yapılıyor, yurt genelindeki gösteriler verilirken öfkeyi daha da katlandıracak duygu sömürüsü sahnelerden imtina ediliyor. Bu sevindirici bir gelişme.

Fenerbahçeli Rıdvan, iyi bir yol açtı. Gitti Vanspor'u çalıştırmaya başladı. Vanspor iyi sonuç alsın almasın önemli değil. Önemli olan, Rıdvan gibi ünlü bir futbolcunun bu işe soyunması. Nitekim diğerleri de onu takip etti. İşte Tanju, Siirt Köyhizmetleri için kolları sıvadı. Onu Galatasaraylı Uğur ile ‘‘Küçük Dev Adam’’ İlyas izledi. İlyas ve Uğur, Yozgatspor'u çalıştırıyor. Bu isimlerin hemen hepsi ya program düzeyinde ya da konuk olarak spor üzerine görüşlerini bildirirlerdi ekranlarda. Başarısızlardı demek istemiyorum ama şu anda birikimlerini daha doğru yerlerde kullanıyorlar diyebilirim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!