'Renklerin Büyüsü'nde buluştular

Güncelleme Tarihi:

Renklerin Büyüsünde buluştular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 14:42

'Renklerin Büyüsü'nde buluştular

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressamlar Zeynep Çetinkaya ile Fatoş Taş, son bir yılda ürettikleri resimlerini 'Renklerin Büyüsü' adını verdikleri sergide beğeniye sundu.

Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini kütüphane müdürü Adile Dönmez, sergi sahibi ressamlar Zeynep Çetinkaya ve Fatoş Taş birlikte kesti. Adile Dönmez, yenilenen kütüphanenin çocuk, genç ve yetişkinlere hizmetleri konusunda kısa bir bilgi verdi, "Kütüphanemizin kapısı sanatçılarımıza da açıldı. Galerimizde sergiler açılıyor, salonumuzda şiir ve müzik dinletileri yapılıyor" dedi.

Emekli tarih öğretmeni Zeynep Çetinkaya, emeklilik sonrası resim çalışmalarını ressam Turhan Ekici Atölyesi'nde sürdürdü. Çetinkaya daha sonra ressam Fatoş Taş ile atölye açtı. Çetinkaya, "Fatoş Taş'la birlikte resim sanatına gönül verdik, kendimizi geliştirdik, renklerin arasında mutlu bir yaşam sürdürmeye başladık" diye konuştu. Doğa gezilerine de katılan Zeynep Çetinkaya-Fatoş Taş ikilisi, doğal güzellikleri, doğa canlılarını, köylerdeki sosyal yaşamı tuvallerine yansıttı.

Antalya'nın ünlü ressamlarının da açılışa katılarak destek verdiği sergide yağlıboya çalışması eserler hayranlık uyandırdı. 30 tablonun yer aldığı sergi 15 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!