Rektörü Prof.Dr. Yıldız: FETÖ'den 70'in üzerinde işlem yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Rektörü Prof.Dr. Yıldız: FETÖden 70in üzerinde işlem yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 09:34

Rektörü Prof.Dr. Yıldız: FETÖ'den 70'in üzerinde işlem yapıldı

Haberin Devamı

Oğuzhan SARZEP/SİVAS, (DHA)- CUMHURİYET Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 70'in üzerinde akademisyen ve idari personele işlem yapıldığını, bunlardan 38'inin ihraç edildiğini, 5'inin de tutuklandığını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, kampus içindeki sosyal tesislerde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. Üniversitede FETÖ ile ilişkisi bulunan 70'i aşkın kişiye işlem yapıldığını ifade ederek temizleme çalışmalarının devam edeceğini belirten Prof.Dr. Yıldız, şöyle dedi:
"FETÖ operasyonları kapsamında üniversitemizde şu ana kadar işlem yaptığımız 70'in üzerinde akademisyen ve idari personel var. Bunlardan 38 tanesi ihraç edildi. 12'sinin soruşturması devam ediyor. 8 tanesi açıkta, 6 tane göreve iade var. Ve 5 tane tutuklu var. Bu konuda çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu arada biz bunu yaparken, bazı ilgili kurumlardan bilgi alıyor ve ona göre işlem yapıyoruz."
Yıldız daha sonra öğrencilere ucuz ve kaliteli şeyler sunmak için çaba harcayacaklarını, eğitim-öğretim yılının huzur içinde geçmesine de dikkat edeceklerini söyledi. Ayrıca kampüs içine nostaljik bir tramvay yapacaklarını belirten Yıldız, bu tramvayın da sürekli üniversite içinde dolaşacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!