Rektörlerden “BiLiNÇLi GENÇLER”e tam destek

Güncelleme Tarihi:

Rektörlerden “BiLiNÇLi GENÇLER”e tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 00:00

Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü, “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi”ne Türkiye’deki bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerinden tam destek geldi.

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ile Türkiye’de ve Türk üniversitelerinde bir ilkin gerçekleştiğini belirtti. Coşkun, ÜAK toplantısında konuyu gündemlerine aldıklarını ve Türkiye’deki tüm rektörlerin toplumsal duyarlılığı arttıran, gençlere yeni bir bilinç kazandıran Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’nin misyonunu benimsediğini söyledi.

Türkiye’de ilk kez

Prof. Dr. Coşkun, “Türk Üniversiteleri böyle güzel bir proje ile bir adım öne çıkıyor. Projeyi çok önemli buluyoruz. Yaygınlaşıtırılması gerektiğini düşünüyoruz. Daha önce tüm üniversitelerin aynı anda hareket ettiği böylesine anlamlı bir proje hayata geçirilmemişti. İlköğretimden üniversiteye kadar bütün gençlere örnek olan Proje Genel Başkanı Sayın Kerem Hasanoğlu’nu da gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

10 binin üzerinde bilinçli genç

Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu da tüm rektörlerden destek almalarının önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Geçen yıl ÜAK’a katılmış ve projemize destek almıştık. Rektörlerimizin aynı desteği ikinci kez vurgulaması ayrıca mutluluk verici. Gençler adına son derece umut verici bir adım. Üniversitelerin projemizi ne kadar ciddiye aldıklarının resmi bir göstergesi. Türkiye’nin dört bir tarafındaki gençler bizimle bağlantıya geçiyor. Doğudan batıya birçok üniversitede Bilinçli Gençler toplulukları kuruyoruz. Aynı şekilde ilköğretim ve ortaöğretimden de çok güzel projelerle minikler Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne katılıyor. Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne katılanların sayısı şimdiden 10 binin üzerinde. Miniklerimizden, gençlerimize yurdun dört bir yanındaki Bilinçli Gençler, projeleriyle bize dahil oluyorlar. Ülke sosyal sorunlarına çözüm arıyorlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!