Rektör’den YGS öncesi öğrencilere tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Rektör’den YGS öncesi öğrencilere tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 10:43

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Haberin Devamı

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, mart ayında gerçekleşecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi aday öğrencilere meslek seçimi, kariyer planlaması hakkında tavsiyelerde bulundu. Doğa Koleji lise öğrencilerine seminer veren Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu yaklaşan sınav öncesi, son sınıf öğrencilerine ve aday öğrencilere, kariyer planlamasından geleceğin mesleklerine, iş yaşamından yükseköğretimdeki değişikliklere kadar birçok konuda merak ettikleri soruları yanıtladı. Özellikle öğrencilerin ve ailelerin puan yanmasın kaygısıyla yanlış tercihler yaptığını, sonrasında mutsuz olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Sabuncuoğlu “Kariyerinizin ilerleyen zamanlarında aileniz, rehber öğretmenleriniz, belki de arkadaşlarınız yanınızda olmayacak. Tercihlerinizi siz araştırarak yapmalısınız ve tutkulu olduğunuz, sevdiğiniz mesleği ve bölümü tercih etmelisiniz” dedi.

Haberin Devamı

İş yaşamının ve şirketlerin değişen politikalarını da anlatan Sabuncuoğlu, şirketlerin artık günümüzde ekip çalışması yapabilen, hayal kuran, esnek mesai saatlerinde çalışabilen bireyler aradıklarını dile getirdi. Seminer, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!