Rektörden yerli otomobile İzmir çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Rektörden yerli otomobile İzmir çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 12:29

Rektörden yerli otomobile İzmir çağrısı

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yerli otomobil üretimi için İzmir'in güçlü bir seçenek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yerli otomobil üretim çalışmalarını heyecanla karşıladıklarını belirten Prof. Dr. Budak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın hafta içerisinde açıkladığı üretimi, pazarlaması, markası Türk olan bir “yerli otomobilö üretme çalışmalarının hayata geçmesini 35 yıldır Mühendislik alanında bilgi üreten ve insan kaynağı yetiştiren bir eğitim kurumu olarak büyük heyecanla karşıladık. Ülkemizin, yerli otomobil konusundaki çabalarını gerçeğe dönüştüreceğinden ve bu konuda başarıya ulaşacağımızdan hiç şüphe duymuyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak tüm birikimimiz, bilgi üretme kapasitemiz ve insan kaynağımızla yerli otomobilin hayata geçirilmesinde elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız" dedi.

Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir yerli otomobilin üretim yeri olarak güçlü bir seçenek olduğunu belirterek, "İzmir’in lojistik avantajlarının, üretim kabiliyetinin ve nitelikli işgücüne sahip yapısının yerli otomobilin üretiminin hayata geçmesini ve pazarlanmasını da kolaylaştıracağına inanıyorum. Üniversite olarak Ar-Ge aşamasından üretimine ve pazarlanmasına kadar bilgi ve deneyim sahibi olduğumuz her alanda tüm gücümüzle yerli otomobilin hayata geçirilmesinde devletimizin ve bu işe soyunan firmalarımızın yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!