Rektörden öğrencisinin girişimine melek yatırım

Güncelleme Tarihi:

Rektörden öğrencisinin girişimine melek yatırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 10:43

Özyeğin Üniversitesi’nin başarılı mezunlarından, Fortune Dergisi’nin 2015 “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” listesinde gelecek vaat eden 20 kişi arasında 1. olan ve 2016 yılında kendi şirketiyle, Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesine giren Efe Kethüda’nın son girişimi için, Özyeğin Üniversitesi eski kurucu rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut melek yatırımcı oldu.

Haberin Devamı

Girişim ayrıca Türkiye’nin önemli yatırımcılarından Sina Afra, Melih Ödemiş, Bedii Can Yücaoğlu ve Umur Özal’dan 3,5 Milyon TL değerleme ile melek yatırım aldı.

Kethüda’nın Sibel Neziroğlu ve Mete Erzincanlı ile birlikte 2015 yılı sonlarında hayata geçirdiği etkinlikcim.com, Türkiye’nin önemli yatırımcılarından Sina Afra, Melih Ödemiş, Bedii Can Yücaoğlu, Umur Özal ve Prof. Dr. Erhan Erkut’tan toplam 3,5 milyon TL değerleme ile melek yatırım aldı. 

Özyeğin Üniversitesi İşletme Bölümünü burslu olarak okuyan Kethüda, 2011 yılında üniversite eğitiminin bir bölümünde London Schools of Economics’te E-Business & IT Innovations derslerini aldı. Özyeğin Üniversitesi’nde Girişimcilik Master Programını tamamlayarak girişimciliği ve okuldaki çalışmalarından dolayı “Altın Özne” ödülüne layık görüldü. İlk şirketi Staff Outdoor & Training’i 19 yaşında üniversite hazırlık sınıfındayken kuran Efe Kethüda, 2010 yılında teknoloji ve girişimcilik üzerine uzmanlaşmış, etkinlik yönetimi ve etkinlik pazarlaması hizmetlerini sunan KTH Event Agency’nin de kurucusu oldu. Kurulduğu günden bu yana KTH bünyesinde 400’den fazla projeyi başarı ile tamamlayan Kethüda, sadece Türkiye’de değil aynı zamanda Amerika, İngiltere, İsrail, Kıbrıs ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de etkinlik organize etti. Sektörde edindiği tüm deneyimlerden sonra, tüm etkinlik sektörünün ihtiyacını karşılayacak olan Etkinlikcim.com’u hayata geçirdi ve bu girişimiyle Türkiye’de bir ilk olarak, kendi rektöründen melek yatırım aldı.  2015 Yılında Fortune Dergisinin her yıl yayınladığı “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” listesinde gelecek vaat eden 20 kişi arasında 1. oldu. 2016 yılında da Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesinde KTH Event Agency ile kazandı.

BAKMADAN GEÇME!