Rektörden '2 Nisan Dünya Vanlılar Günü' önerisine destek

Güncelleme Tarihi:

Rektörden 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü önerisine destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 16:08

Rektörden '2 Nisan Dünya Vanlılar Günü' önerisine destek

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Vansesi Gazetesi'nin '2 Nisan Dünya Vanlılar Günü' önerisine destek vererek, "Bu fikir çok doğru ve yerinde bir öneri. Biz YYÜ olarak '2 Nisan Dünya Vanlılar Günü' için yapılacak çalışmalara katılarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Van'da son günlerde konuşulan 2 Nisan'ın 'Dünya Vanlılar Günü' olarak kutlanması önerisini destekleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ilin tarihi ve kültürel mirası düşünüldüğünde bu önerinin çok yerinde olduğunu geç bile kalındığını söyledi. Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı İkram Kali'nin gündeme getirdiği konunun önemine değinen Rektör Battal, "Biz her zaman Van'ı ön plana çıkarmaya, gündem yapmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede yapılacak her türlü etkinklikte üniversite olarak yer almak ve desteklemek isteriz. Van tarihi ve kültürel özellikleri nedeniyle çok önemli bir şehrimizdir. Bu önemi oranında dünyada bilinen ve öne çıkan bir şehir olmasını istiyoruz. Van bunu fazlasıyla hak eden bir şehir. Bu düşüncelerle biz YYÜ olarak '2 Nisan Dünya Vanlılar Günü' için yapılacak çalışmalara katılarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Rektör Battal, ayrıca 2018 yılında Van'ın kurtuluşunun 100'üncü yılında yapılacak etkinliklere de destek vereceklerini belirterek, "Van bir dünya şehridir, Van'ın dünyaya tanıtılmasında atılacak bütün adımlara YYÜ olarak destek olmaya ve katkı sunmaya hazırız. Bizim amacımız her türlü ortamda Van'ı ön plana çıkarmak, bilinirliğini artırmaktır. Van'ın kurtuluşunun 100'üncü yılı vesilesiyle yapılacak kutlamalara bilimsel ve kültürel alanlarda katkı sağlayacağız" dedi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!