Rektör Prof.Dr.Orbay gazeteciler gününü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Prof.Dr.Orbay gazeteciler gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 12:22

Rektör Prof.Dr.Orbay gazeteciler gününü kutladı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Türk basını, özellikle de mahalli basın, milli mücadele yıllarında, milli duygulara hitap ederek, milli birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde görevini en iyi şekilde yerine getirmiş, hem Anadolu'nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş, hem de bu direnişin kahramanlarının destanını yazmıştır. Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde gazetecilik mesleğinin ne denli önemli olduğunu söylemek gerekir. Doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda haber yapmak ne kadar önemli ise yalan ve iftiralara karşı da demokratik ve özgür basının, hukuk kuralları içinde doğru ve gazetecilik ahlakı çerçevesinde olması her gazetecinin sorumluluğudur” dedi.
Prof.Dr.Orbay, konuşmasının devamında 2017 yılında yapılan etkinlikler, faaliyet ve 2018 yılı içinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!