Rektör iklim değişikliğini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Rektör iklim değişikliğini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 14:53

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlenen ‘AGÜ Talks’ söyleşilerine katılan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, iklim değişikliğini anlattı.

Haberin Devamı

AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen ‘AGÜ Talks’ söyleşilerine İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca katıldı. Söyleşide Rektör Prof. Dr. Karaca, ‘Küresel ve Bölgesel İklim Değişikliği Ekseninde Türkiye’ konulu sunum yaptı. İklim değişikliği ve küresel ısınmanın, dünya ile Türkiye üzerindeki etkilerini anlatan Prof. Dr. Karaca, sıcaklık artışı ve kentleşme konularına da değindi.

Bu konularda Türkiye’nin de yerelde kalmayıp küresel bir aktör olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Karaca, “Bu işler artık küresel. Türkiye olarak yerel hareket etmemiz lazım ama yerelde de kalmayıp, küresel aktörlerle birlikte hareket etmemiz gerek. Küresel aktörlerin resmen ciddi adımlar atması lazım. Türkiye bu konuda en az suçlulardan birisi. Nispeten çevreyi daha az kirletenler içindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Karaca’ya, kendi adına dikilen 3 fidanın, fidan bağış sertifikası verildi.

BAKMADAN GEÇME!