Rektör Gür'den, öğretmenlere yemek

Güncelleme Tarihi:

Rektör Gürden, öğretmenlere yemek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 14:19

Rektör Gür'den, öğretmenlere yemek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesislerinde '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle öğretmenlere ve yakınlarına yemek verildi. Yemekte konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, geçmişten geleceğe nesilleri şekillendirenlerin öğretmenler olduğunu ifade etti.

Tarih, dil ve inanç şuuru olmayan bir neslin asla geleceğe imzasını atamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Gür, “15 Temmuz'da tarihine, dinine ve inancına sahip çıktığı için bu millet öğretmenlerinden aldığı şuurla bir tarih yazdı. İstiyoruz ki; gelecek nesillerimizi de aynı şuurla yetiştirelim. Eğer öğretmenlerimizi gerçek anlamda yetiştirebilirsek neslimiz garanti altında demektir" diye konuştu.

Hz. Adem'in ilk peygamber, ilk insan, ilk öğretmen olarak bahsedildiğini ve kutsal mesleğin kadim geleneğinden konuşulduğunu söyleyen Prof. Dr. Gür, şöyle devam etti:

"Şu anda ironik olarak hak, hukuk, adalet ve demokrasi diyen Avrupa'nın aslında ikiyüzlülüğü sonucunda nereye kadar geldiğini, daha bugünkü parlamento seçimlerinde yaptıklarını gördük. Biz diyoruz ki; özüyle, sözüyle ve toplumdaki karşılığıyla net olan, duruşu çizgisi ve gelecek vizyonu açık olan bir nesil yetiştirelim. Bir dönem dünyaya yön veren bu millet öğretmenler eliyle geleceğe yine yön verecek. Kılıç Arslanları, Alp Arslanları, Fatihleri, Yavuzları, Kanunileri ve Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren bu millet aynı zamanda gelecek nesilleri de yetiştirecek."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!