Rektör, FETÖ soruşturmalarının üniversiteye etkilerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Rektör, FETÖ soruşturmalarının üniversiteye etkilerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 16:46

Rektör, FETÖ soruşturmalarının üniversiteye etkilerini açıkladı

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz'dan sonra başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmalarından üniversitenin de etkilendiğini söyleyerek 112'si öğretim üyesi 141 personelin ihraç edildiğini açıkladı.
Pamukkale Üniversitesi'nin 15 Temmuz'dan sonra vekaleten atanan Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sosyal Tesisler'de basın mensupları ile bir araya gelerek 15 Temmuz sonrası süreci değerlendirdi. 15 Temmuz sürecinden Pamukkale Üniversitesi'nin de kötü etkilendiğini öne süren Bağ, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan FETÖ soruşturmaları kapsamında üniversitemiz de kötü durumdaydı. 112'si öğretim üyesi olmak üzere 141 personelimiz ihraç edildi. 891 olan öğretim üyesi sayımız 779'a düştü. Bugüne kadar 30 profesör, 45 doçent ve 37 yardımcı doçent FETÖ kapsamında üniversitemizden ihraç edilmiştir. Açığa alınan akademik kadronun yoğunluğu Tıp Fakültesi'ndeydi. Çocuk Alerjisi ve Çocuk Nörolojisi bölümlerinde sıkıntı yaşadık. Fakat devlet hastanesi ile işbirliği yaparak sorunu çözdük. Göreve geldiğimiz günden bu yana FETÖ ile mücadele ediyoruz. Sayısal veriler de bunu ortaya koyuyor. Mücadelemiz bundan sonraki süreçte de devam edecek" dedi.
Soruşturmaların hastane hizmetlerinin yanı sıra akademik eğitimi de olumsuz etkilemediğini savunan Rektör Prof.Hüseyin Bağ, "İnceledikçe gördük ki, bu yapı zaten alınması gerekenden fazla personel almış. Bir akademik personelin alınması gereken yere üç kişi alınmış. Dolayısıyla soruşturmalar kapsamında yapılan ihraçlar eğitimi de olumsuz etkilemedi. Soruşturmalar sonucu boşalan kadrolar için akademik personel alımı için çalışmalara başladık. 36 akademik personel alacağız" diye konuştu. Öğrencilerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirten Bağ, 58 bin 497 öğrencinin sorunlarını iletebilmesi için üniversite bünyesinde Çağrı Merkezi oluşturduklarını belirtti.
Üniversitenin en önemli eksiğinin şu an kütüphane olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Bağ, "Üniversitemizin yapısal anlamda yeni binalara ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlarımızı ilçelerde kuracağımız kampüslerle aşmayı planlıyoruz. Ama en büyük sıkıntı kütüphane. Bunu adaylık sürecimde de vaat etmiştim. En kısa süre içinde üniversitemize bir kütüphane kazandıracağım" diye konuştu. Üniversite kampüsünün şu anda güvenlik açısından büyük zaafiyet içinde olduğunu söyleyen Bağ, "Şu anda üniversiteye girmek çok kolay. Kimin nereden nasıl girdiği kontrol altında değil. Biz üniversitemizi daha güvenli hale getirmek istiyoruz. Bu konuda Denizli Valiliği ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Üniversitemizi hapishaneye çevirmeden, kontrolün sağlandığı bir yer haline getireceğiz" dedi. Bağ, Karahayıt'a yapılması planlanan ancak üç yıldır adım atılmayan Termal Kür Merkezi'nin projesinin hazırlandığını, iki aya kadar ihaleye çıkılacağını belirterek, "Proje aşamasında sona gelindi. Küçük rötuşlar yapıldıktan sonra son şekline kavuşacak. Bir iki ay içinde de ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Almanya'da da üç kür merkezi inceledik. Onların standartlarından daha iyi standartlarda bir kür merkezimiz olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!