Rektör Çelebi'den İKÇÜ'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Rektör Çelebiden İKÇÜye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 15:14

Rektör Çelebi'den İKÇÜ'ye ziyaret

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ı ziyaret etti.
Prof. Dr. Çelebi'yi makamında ağırlayan Prof. Dr. Akhan, kendisini İKÇÜ'de konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmenin ardından kampüs alanını gezen iki rektör, yeni yapılan spor kompleksleri, laboratuvarlar, araştırma merkezleri, akademik ve idari binaları inceledi. 2010 Yılında kurulan bir üniversite olarak 6 yılda gelinen aşamanın memnuniyet verici olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Akhan, 1992 yılında kurulan Celal Bayar Üniversitesi'nin Ege Bölgesi'nin en büyük 3 üniversitesinden biri olduğunu vurguladı. İKÇÜ ve CBÜ'yü gençlerin bilimsel hayatına katkı sunacak projelerde daha sık biraraya getirme arzusunda olduklarını söyleyen Prof.Dr.Akhan, "İşbirliklerinin fikir alışverişlerinin artması hiç kuşkusuz bölgemize katkı sağlayacaktır" dedi.
İki üniversite arasında ortak konferansların da yapılabileceğinin konuşulduğu ziyarette İzmir ve Manisa arasında kurulacak akademik köprünün iki şehrin dinamiklerini hareketlendireceği ifade edildi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!