Rektör Ağırakça’ya İlk Hediye Kürtçe Mealli Kur’an Oldu

Güncelleme Tarihi:

Rektör Ağırakça’ya İlk Hediye Kürtçe Mealli Kur’an Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 11:38

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NE ATAMASI YAPILAN PROF. DR. AHMET AĞIRAKÇA’YA İLK HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE KÜRTÇE KUR'AN-I KERİM MEALİ HEDİYE EDİLDİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya ilk hayırlı olsun ziyaretinde Kürtçe Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi.
Mescid-i Aksa Cami Eğitim ve Kültür Derneği (MESACİD DER) Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmen atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MESACİD DER çalışmaları hakkında bilgi veren Nezir Çelik, Rektörlük makamına resmen atanan Ağırakça’yı tebrik ederek, üniversitenin eğitim çalışanlarının mesleki performansını artıracak ve verdikleri hizmetin önemine uygun hayat standartlarını yükseltecek adımların atılması gerektiğini ifade etti.
Çelik, Rektör Prof. Dr. Ağırakça’ya MESACİD DER ve Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile uygulanması planlanan sosyal din hizmetleri ve rehberlik faaliyetlerini anlattı. Çelik, dini ilmi alanlarda hizmet veren medreselerin ve İlahiyat Fakültesi’nde okumakta olan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, kaynaşmalarını sağlamak ve manevi-sosyal alanlarda içine düştükleri anlam arayışı üzerinde bilimsel çalışma yapıp, sonuçları doğrultusunda sosyal din hizmetleri üretmeyi hedeflediklerini dikkat çekti. Çelik ayrıca yapımı devam eden Mescid-i Aksa Medresesi hakkında Rektör Prof. Dr. Ağırakça’ya bilgi verdi.
"HER KURUŞTA YETİM HAKKI VAR"
Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da Mesacid-Der tarafından hazırlanan proje ve yapımı devam eden medrese hakkındaki memnuniyetini ifade ederek, kendisine verilen Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealinden dolayı da teşekkür etti. Bugüne kadar aldığı en anlamlı hediye olduğunu işaret eden Prof. Dr. Ağırakça, görev yapacağı süre içerisinde hak, hukuk ve adaletten ayrılmayacağına söz verdi.
Mardin’de görev yaptığı 3 ay gibi kısa süre zarfında üniversitenin kaynaklarının çarçur edilmesinin önüne geçtiğini anlatan Prof. Dr. Ağırakça, bir A4 kağıdının bile heba edilmemesi yönünde bütün üniversite idarecilerine ültimatom verdiğini dikkat çekti. 3 aydır bindiği aracın yakıtını kendisinin aldığını vurgulayan Ağırakça, bir devlete ait her bir kuruş da yetim hakkının olduğu bilinci ile hareket ettiklerini ve bu yönde idarecileri yönlendirdiğini ifade etti.
Prof. Dr. Ahmet Ağırakça MESACİD DER yönetimini tebrik ederek, üniversite içinde daha da aktif olmalarını ve öğrencilerin sosyalleşmesi için farklı etkinliklere imza atmalarını istedi. Derneğe gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Ağırakça, “Üniversitemizin kalkınması ve atılım yapması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu üniversite Mardinlilerin üniversitesidir. Bütün Mardinlilerden de üniversiteye sahiplenmelerini istiyoruz" diye konuştu.
Rektör ziyaretinde MESACİD DER Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Çelik, Başkan Yardımcısı M. Şirin Ersan, Sekreter Nezir Güneş, Yönetim Kurulu üyesi Musab Baran ve Kadir Üründü hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!