Rekortmen Kırkpınar ağasına, davullu-zurnalı karşılama (2)

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen Kırkpınar ağasına, davullu-zurnalı karşılama (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 21:27

Rekortmen Kırkpınar ağasına, davullu-zurnalı karşılama (2)

Haberin Devamı

ER MEYDANI'NDA RESMİ AÇILIŞ
Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin resmi açılışı Sarayiçi mevkiindeki Er Meydanı'nda yapılan resmi açılışla başladı. Programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, geçen yılın başpehlivanı Recep Kara katıldı.
Programda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, tarihi Kırkpınar güreşlerinin Türklüğün bir parçası olduğunu ifade ederek, "656 yıllık Kırkpınar güreşleri bizim, Türklüğümüzün, medeniyetimizin, ve inancımızın bir parçasıdır. Yağlı güreş kuvvet ve zeki ile yapılır. Giyilen kıspette İslami usullere uygundur. Pehlivanlarımızın selamlamaları inancımızın bir parçası olduğunu gösterir. Yağlı güreş, bizim ata sporumuz, peygamber sporumuzudur. Bundan dolayı ki bu millet 656 yıldır bu spora sahip çıkmıştır. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir" dedi.
Kırkpınar Ağası işadamı Seyfettin Selim ise 8 yıldır Kırkpınar'a ağalık yaptığı için gururlu olduğunu belirterek, "Ata sporuna hizmet vermekten onur duyuyorum. İyi ki ağalık yapmışım, bundan sonra da hep Kırkpınar'ı hep takip edeceğim. Ağalığın onuruyla güreşlere destek olacağım. Edirne bizim ata sporunun doğduğu yerdir, buranın başpehlivanı, Türkiye'nin başpehlivanıdır" diye konuştu.
Edirne Belediye Başkanı CHP'ii Recep Gürkan da Er Meydanı'nın gelecek yıla hazırlanacak şekilde modernize edileceğini hatırlatarak şunları söyledi:
"657'nci Kırkpınar Güreşlerimizi yeni Er Meydanı'nda yapacağız. Bu en büyük hayalimiz ve arzularımızdan biri. İstiyoruz ki Kırkpınar'ın kalitesi bugünden daha iyi olsun. Ulu Önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti her türlü hain darbeye, her türlü kalkışmaya, her türlü fitne fesata, Türk milletini arkasına alarak başkaldırmaya, mücadele etmeye ve onları yerle yeksan etmeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin bir an dahi şüphesi olmasın."
Edirne Valisi Günay Özdemir, Kırkpınar'ın 656 yıldır devam ettiğini ve bunun çok zor bir iş olduğundan bahsederek, "656 yılı bu işi sürdürmek çok zor bir iş. Bu işi yapanlara teşekkür ederiz. Gelecekte güreşlerin çok daha güzel yapılması için Er Meydanı'mızın yenilenmesi konusunda gerçekten Gençlik ve Spor Bakanımız bu konuda çok büyük destekler verdi. Çünkü Kırkpınar yaşam biçiminin gelecek nesillere çok daha güzel bir şekilde aktarılması gerekiyor. Bunun içinde fiziki alt yapının günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyor" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Başpehlivan Recep Kara, Türk Bayrağı'nı göndere çekti. Belediye bandosu eşliğinde oluşturulan ve genç pehlivanların yanı sıra davul-zurna ekibi, cazgırlar ile hakemlerinde yer aldığı kortej protokol önünden geçiş yaptı. Açılış programının ardından güreşlere alt kategorilerdeki müsabakalarla devam edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!