Rekortmen bayrak

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen bayrak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük bayrağı İstanbul'da dikiliyor. Bir futbol sahasına eşit 4 bin 56 metrekarelik büyüklüğüyle Guinnes Rekorlar Kitabı'na aday bayrağın ay-yıldızı bitirildi.

52x78 metre ile futbol sahası gibi

Güzel-İş Porselen ve Çolpan Bayrak Sanayi işbirliği ile Tozkoparan Spor Salonu'nda hazırlanan bayrak ilk kez İnönü Stadı'nda yapılacak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde öğrenciler tarafından taşınacak. Ebadı 52x78 metre olan bayrak 4 bin 56 metrekare ile ortalama bir futbol sahasından biraz küçük. Örneğin İnönü Stadı'nın futbol sahasının büyüklüğü 70x105 metre (7350 metrekare), Ali Sami Yen Stadı'nın sahasının büyüklüğü ise 68x105 metre (7140 metrekare).

Ağırlığı yüzünden köprüye asılmayacak

Rekortmen bayrağın, 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Boğaziçi Köprüsü'ne asılması planlanıyordu. Ancak bayrağın ağırlığının yaklaşık 1 tonu bulmasının, Köprü için tehlike oluşturabileceği düşünülerek bundan vazgeçildi. 20 kişilik ekip tarafından, 10 gün boyunca gece gündüz çalışılarak hazırlanan bayrağın 10 milyar liraya mal olacağı öğrenildi.

Rekortmen bayraktan 8 kat daha büyük

Bir başka ölçüyle düşünülürse, büyüklüğü 4 dönümü bulan bayrak, halen Guinnes Rekorlar Kitabı'na ‘‘En Büyük Bayrak’’ olarak gösterilen Yunan Bayrağı'nın ise tam 8 katı. Bu nedenle bu bayrağın Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bir süre Atatürk Barajı'na asılacak bayrak, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne armağan edilecek.

Kaldırmak için vinç gerekecek

Dünyanın en büyük bayrağını dikmek için 20 kişilik bir ekip, 10 gün boyunca gece gündüz çalışacak. 10 milyar liraya malolacak 1 tonluk bayrak bittiğinde ancak vinçle taşınabilecek. Dev Türk Bayrağı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne armağan edilecek.

Dikim ekibi, sadece yarısı kapalı salonu kaplayan bayrak üzerinde çalışırken...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!